aura_reading_medium_rust_boedha

Zoektocht naar zingevers en hogere machten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Het NUT start een nieuw project over zingeving, samen zijn, rituelen en heilige plekken. Het gezelschap is hiervoor op zoek in Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern naar groepen mensen die samenkomen met een spirituele reden. Bijvoorbeeld de ‘bekendere’ religies: een protestantse gemeenschap, een moskee, … maar ook de minder grote / onbekendere: een spirituele groep die samenkomt in de natuur, een tent, een clubhuis… Je kan contact opnemen met het NUT via Mari via: [email protected].

Achtergrond
We kennen allemaal de grote wereldreligies. Maar we voelen ons er niet allemaal (meer) bij thuis. Op zoek naar de zin van het bestaan, geven we steeds meer zelf vorm aan die zoektocht. We vinden gelijkgestemden, komen samen, ondergaan rituelen, vinden antwoorden en vragen verder.

Over ZIN
ZIN is een persoonlijke, verhalende en vernieuwende zoektocht naar zingeving. Een groep kunstenaars maakt een rondgang langs verschillende mensen die elk op hun eigen manier met gelijkgestemden vorm geven aan de zin van het bestaan. Op zoek naar iets hogers, naar verbinding, spiritualiteit en betekenis ontmoeten we elkaar in een kleinschalige theatrale ontmoeting.
ZIN bestaat uit 7 kleine samenkomsten: 7 theatrale ontmoetingen waarin kunstenaars in gesprek gaan met een groep die elkaar vindt in een vorm van zingeving. Tijdens de ontmoeting ontstaat theatraal materiaal dat direct wordt getoond. Elke ontmoeting vindt plaats op de ‘heilige’ plek van de desbetreffende groep.
ZIN eindigt in een grote ontmoeting op Berlijnplein: alle interviews, gedachten, sc nes, muziek en ander materiaal komen dan samen in een grote bijeenkomst voor het grote publiek.

Reageren
Hoe groot of klein, hoe bekend of onbekend; wij zijn benieuwd! Ben of ken je iemand die het leven op een bijzondere manier zin geeft? Die samen komt in een dorpshuis, in de natuur, een club, een kerk, een schuur…? Stuur ons een berichtje: [email protected].

1 gedachte over “Zoektocht naar zingevers en hogere machten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern”

  1. Klaas Tieme Smit

    Als humanist denk ik dat je ook over zingeving kunt praten zonder het over hogere machten te hebben. Organisaties als het humanistisch Verbond, Humanitas en de Vrije Gedachte doen veel op dit gebied

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].