Diner op De Klimroos

Kinderen basisschool Klimroos genieten van verlaat eindejaarsdiner

Het is dinsdag 22 februari. De kinderen van de Klimroos zitten in de klas en zijn met elkaar in gesprek. “Wat voor eten neem jij mee?” vraagt de ene leerling aan de ander, “doe jij ook je mooie kleren aan vanavond?”. De kinderen zijn in de ban van het diner dat vanavond gehouden zal worden.

Een week voor de kerstvakantie moest de school dicht. Er was weer een lockdown. Precies in de week dat ons beroemde eindejaarsdiner gehouden wordt. Helaas was dit al de tweede keer dat het eindejaarsdiner niet door kon gaan. De kinderen, de leerkrachten en de ouders vonden dit heel jammer. Het team van de Klimroos heeft een nieuwe datum geprikt om deze gezellige avond in te halen. De ouderraad heeft zich ingespannen om het diner zo feestelijk mogelijk te laten verlopen.

Aan het einde van de middag gaan de deuren van de school open. De speelzaal is omgetoverd in een gezellige ruimte voor de ouders. Er hangt een gezellige, ontspannen sfeer in de school. Lichtslierten en lampjes geven een extra feestelijke uitstraling. Ook de klassen zijn mooi versierd. De kinderen druppelen binnen in hun mooie kleding en met het eten op een schaal.

De kinderen brengen hun zelfgemaakte eten de klas in en zetten het klaar. Iedereen mag langs dit buffet lopen en lekker gaan zitten. De kinderen en de ouders hebben hun beste voetje voorgezet om er een feestelijk diner van te maken.

Na het eten zijn er allerlei leuke activiteiten. De kleuters spelen in de ingerichte hoeken en in groep 4/5 wordt een heuse disco gehouden. De ouders drinken een drankje en wachten tot de kinderen moe en voldaan uit de klassen komen.

Met elkaar hebben we een geslaagde avond gehad. Het team, de kinderen en de ouders hebben genoten.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven