Katholieke kerken Utrecht helpen Maya boeren in Guatemala

Katholieke kerken Utrecht helpen Maya boeren in Guatemala

De katholieke kerken in Utrecht zamelen in de vastentijd geld in voor hulp aan Maya boeren in Guatemala. Die dreigen door het aanleggen van een waterkrachtcentrale geen water meer te krijgen om hun land te bevloeien.
Een van de manieren om geld in te zamelen is een online veiling waaraan iedereen kan meedoen. Door spullen beschikbaar te stellen. Of door op spullen te bieden. Kijk op rkdu.nl/veiling voor meer informatie.
Dit project maakt deel uit van de landelijke Vastenactie. Die steunt dit jaar projecten waarbij het land van mensen in ontwikkelingslanden in gevaar komt. Onder het motto “Je land is je leven”.
De Vastentijd is de periode tussen 3 maart en 16 april 2022 waarin katholieken zich voorbereiden op Pasen. Zij doen dat door zelf wat te consuminderen. En het uitgespaarde geld gaat naar mensen in de Derde Wereld die het moeilijk hebben. Ondanks de problemen in eigen land (corona, inflatie, armoede) willen we mensen ver weg niet vergeten. Dat is christelijke naastenliefde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].