orkest_foto_Johan_G_Hahn

Jeugdorkest Leidsche Rijn en Orkest van Utrecht spelen Pinokkio

Op zondag 13 maart organiseren Cultuur19 en Jeugdorkest Leidsche Rijn in samenwerking met Orkest van Utrecht het theatrale gezinsconcert Pinokkio (5+). Het klassieke verhaal wordt tot leven gewekt door verteller Paul Klarenbeek, actrice Jente Taborsky en muziek van o.a. Bartók en Liadov. Beide orkesten worden gedirigeerd door Michiel van Vliet. De kaartverkoop is in volle gang.

Pinokkio vertelt het bekende verhaal van speelgoedmaker Geppetto, die een houten pop maakt die tot leven komt. Het is een eigenwijze pop die dolgraag een echte jongen wil zijn en daarbij door schade en schande wijs wordt. Zijn neus wordt langer als hij liegt.

Orkest van Utrecht is een amateursymfonieorkest opgericht in 1993 met leden uit Utrecht en omgeving. In 2017 nam het Orkest van Utrecht samen met Cultuur19 het initiatief voor een nieuwe ensemble voor de jeugd: Jeugdorkest Leidsche Rijn. Het jeugdorkest trad al meerdere malen op in de wijk, zoals bij het CampusFestival en het Leidsche Rijn Festival.
Het gezinsconcert (5+) dat ieder jaar na Kerst wordt gegeven moest door corona worden verplaatst en kan nu alsnog plaatsvinden. In de afgelopen weken is door alle orkestleden flink gerepeteerd. Het belooft een vrolijke en verrassende voorstelling te worden.

Jeugdorkest Leidsche Rijn zoekt nieuwe leden
Het jeugdorkest heeft plaats voor kinderen tussen 8 en 14 jaar, die een symfonisch instrument bespelen (viool, cello, fluit, slagwerk etc). Het orkest repeteert iedere donderdag in de CultuurCampus onder leiding van professioneel dirigent Michiel van Vliet. Langskomen om te ‘proeven’ is elke repetitie mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl/proefrepetitie.

Het concert Pinokkio vindt plaats in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 en 13.30 uur. Kaarten á 8,50 (normaal) en 7 euro (met U-pas) zijn te koop via www.jeugdorkestleidscherijn.nl, www.cultuur19.nl en www.orkestvanutrecht.nl. De CultuurCampus is bereikbaar met buslijn 28 (uitstappen bij halte Vleuterweide Centrum). Informatie over parkeren is te vinden op www.cultuurcampus.nl/bereikbaarheid.

violiste_foto_Herman_Kemperman
Foto: Herman Kemperman

1 gedachte over “Jeugdorkest Leidsche Rijn en Orkest van Utrecht spelen Pinokkio”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].