NUT_FOS_die_bob_bedacht_die_de_wereld_bedacht

Het NUT presenteert de allereerste voorstelling in eigen huis sinds brand:

In november 2020 werd door een grote brand op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn het gebouw waar onder andere het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) gehuisvest was, volledig verwoest. Het circulaire paviljoen – destijds krap 8 maanden opgeleverd – is herbouwd. Met de nieuwe familievoorstelling Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht (8+) opent het NUT op 30 april aanstaande eindelijk weer de eigen deuren voor publiek.

In maart 2020 was het de familievoorstelling Roos & Ariadne waarmee het NUT de deuren van het eigen huis opende. Nog voor de laatste voorstelling gespeeld kon worden, moesten die alweer dicht door Corona. Na pandemie en brand is het tijd voor revanche! Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is eerst 20 keer te zien op scholen, waarna de openbare première plaatsvindt op zaterdag 30 april bij het NUT op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Daar staat de voorstelling de hele meivakantie. De kaartverkoop is in volle gang.

Over de voorstelling

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje. Voor iedereen die ergens óf nergens in gelooft. Na de voorstelling kunnen bezoekers meedoen aan een speciaal gemaakt naprogramma.

Makers & spelers

Yara Piekema speelt de rol van Bibi en Emile Rogissart speelt Fos.

De familievoorstellingen van het NUT worden geschreven door Floor Leene. Ze schreef achtereenvolgens VONK! (2016), HOOG (2018) en Roos & Ariadne (2020). Theatermaker en speler Joep Hendrikx maakt met Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht zijn debuut als regisseur.

Speeldata & -locaties

Meivakantie 2022 – Het NUT – Berlijnplein, Utrecht

Zaterdag 30 april – 15:00 uur (première)

Zaterdag 30 april – 19:00 uur (première)

Zondag 1 mei – 15:00 uur

Donderdag 5 mei – 15:00 uur (besloten voor BSO)

Donderdag 5 mei – 19:00 uur

Vrijdag 6 mei – 15:00 uur (besloten voor BSO)

Vrijdag 6 mei – 19:00 uur

Zaterdag 7 mei – 15:00 uur

Zaterdag 7 mei – 19:00 uur

Zondag 8 mei – 15:00 uur

Herfstvakantie 2022 – tournee

Zondag 16 oktober – Concordia, Enschede

Woensdag 19 oktober – Meervaart, Amsterdam

Vrijdag 21 oktober – Raadhuis, Hoofddorp

Zondag 23 oktober – Podium Hoge Woerd, Utrecht (De Meern)

Dinsdag 25 oktober – Stadsschouwburg, Utrecht

De kaartverkoop voor de voorstellingen in de meivakantie in Utrecht is in volle gang op www.het-nut.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].