Marina_Grigorowitsch_en_Floor_Wittink

Benefietconcert Blauwe Vogel ’74 door HOV, Wittink en Grigorowitsch

Op 22 april organiseert Stichting Vrienden van Blauwe Vogel ’74 samen met Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 een bijzonder benefietconcert voor Stichting Blauwe Vogel ’74. De Blauwe Vogel ’74 biedt kinderen met een functiebeperking of een speciale eigenschap de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te (leren) zwemmen. Sponsors dekken de kosten, dus de kaartopbrengst gaat volledig naar dit mooie doel. Pianiste Marina Grigorowitsch en saxofoniste Floor Wittink treden op met een mooi, verrassend en spetterend programma van (licht) klassieke muziek. Romantische melodieën van Piazzolla uit Italiaanse films en de beroemde componist Chopin wisselen zij af met vrolijk swingende muziek uit de twenties en meeslepende stukken van Rachmaninov en Itturalde. Marina en Floor hebben hun sporen in het Nederlandse professionele muziekleven ruim verdiend en zetten zich in graag in om er een onvergetelijke avond van te maken.

In het voorprogramma speelt het G-orkest (muzikanten met een functiebeperking) van Harmonieorkest Vleuten. Extra bijzonder is dat de artiesten ook samen met het G-orkest zullen optreden.
Compliance Factory is hoofdsponsor van dit concert. Daarnaast sponsoren Rotary Club Haarzuylens, Mixed Lions club Utrecht Novum en Lions Club Utrecht Host.
Het concert vindt plaats op vrijdag 22 april 2022, om 20.00 uur in de CultuurCampus, Burchtpoort 5 in Vleuten. Toegangskaarten kosten € 17,50 (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/stblauwevogel74

Marina Grigorowitsch

Marina Grigorowitsch werd geboren in Lviv in Oekraïne en woonde daar tot haar 17e jaar. Zij ging er naar een school speciaal voor kinderen met een muzikaal talent, waarbij naast gewoon onderwijs ook allerlei muzikale vakken werden onderwezen. Op haar 17e begon ze in Warschau, Polen, haar opleiding tot concertpianiste aan het roemruchte Chopin Conservatorium. Na het succesvol afronden van deze studie volgde Marina diverse masteropleidingen, o.a. in Dortmund en Berlijn. In deze periode begon ze ook samen te werken met diverse musici en trad op op verschillende internationale podia in Duitsland en Zuid-Korea.

Sinds 2002 woont en werkt Marina in Nederland, waar ze inmiddels vele jaren les geeft en daarnaast optreedt met zangers en instrumentalisten, zoals Floor Wittink. Op dit moment is Marina pianodocente bij Koel Creative Productions in Driehuis.

Floor Wittink

Floor Wittink is een pianospelende saxofoniste en sinds haar project ‘Misschien wisten zij alles’, ook verteller. In 2002 behaalde ze haar Masters diploma klassiek saxofoon en speelde in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Ze speelde met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Esquire Saxofoonkwartet, Holland Opera en in projecten van componist Merlijn Twaalfhoven.Ze speelt/speelde in duovorm met pianiste Marina Grigorowitsch en Anna van Nieukerken, met harpiste Merel Naomi en gitaristen Jonas Skielboe en Marijn Vlijm.
Kamermuziek is een grote liefde en zelf nieuwe projecten creëren ook. In haar vertelconcert speelt en vertelt Floor al dan niet tegelijkertijd: een uitdaging die een nieuwe vorm opleverde om muziek en verhaal te combineren.
Juist met klassieke muziek die zo prachtig en verfijnd is, is er ook een verhaal te vertellen zonder woorden. Als workshopleider helpt Floor amateurmusici hiermee en ze geeft er tips over in haar e-boek ‘Spelen vanuit je hart’. Ademhaling voor blazers en zangers is ook een specialisatie van deze veelzijdige muzikante. Via online cursussen en workshops helpt zij (amateur) musici hiermee.
Zelf haar muzikale verhaal vertellen blijft echter de kern van Floor haar bezigheden, waarmee zij haar publiek in het hart weet te raken. www.floorwittink.nl

G-orkest Harmonieorkest Vleuten

Muziek is voor iedereen! Daarom heeft Harmonieorkest Vleuten in oktober 2019 een nieuw orkest aan de vereniging toegevoegd. In HOV-G maken mensen met een beperking samen muziek. Ze leren een instrument bespelen (keyboard, accordeon of slagwerk), repeteren wekelijks met het orkest onder leiding van een dirigent en treden regelmatig op. En dit gebeurt met veel plezier. Het orkest wordt ondersteund door een vaste groep vrijwilligers.Zie artikel Klankwijzer

Stichting Blauwe Vogel ‘74

Wij helpen kinderen met een functiebeperking of speciale eigenschap bij hun ontwikkeling zodat ze daardoor beter mee kunnen doen in onze samenleving. Door te spelen en te sporten, kunnen kinderen leren dat ze wel doelen kunnen halen. Kinderen staan bij ons centraal, we passen ons aan. Ze zijn dus ook welkom als ze niet terecht kunnen bij een ‘normale’ sportvereniging. Sporten, vrij zwemmen (eventueel met het gezin) en zwemlessen bij de Blauwe Vogel gebeurt altijd onder begeleiding van een grote groep deskundige vrijwilligers. Zij staan iedere week met enthousiasme klaar voor alle deelnemers.
Bij ons kunnen kinderen met een beperking uit de regio Utrecht van oktober t/m april iedere zaterdag terecht in zwembad Merwestein in Nieuwegein. Deze bijzondere activiteiten zijn alleen mogelijk door steun van sponsors en begunstigers. Het benefietconcert is opgezet om een extra financiële bijdrage voor de stichting te realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].