De vrijstaat - het vissen internaat

De vrijstaat met de spannende diepzee-voorstelling ‘Het vissen internaat’

Van 27 mei t/m 1 juni staat de voorstelling Het Visseninternaat (8+) in Podium Hoge Woerd. In deze spannende en muzikale diepzee-voorstelling van De Vrijstaat wordt het thema van kansen(on)gelijkheid op school belicht. Het is de 13e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt. Het Visseninternaat wordt gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren.

Het Visseninternaat

Het Visseninternaat is een prestigieuze school waar het neusje van de zalm wordt klaargestoomd voor een succesvol leven. Juffrouw Zalm is al jarenlang aan het instituut verbonden en ziet het liefst vissen uit het hoogste segment in haar klas. Rector Potvis opent het schooljaar echter met een nieuwe koers: vanaf nu moet iedere vis toegang kunnen krijgen tot het Visseninternaat. De komst van twee nieuwe leerlingen, een Koningsvis met blauw bloed en een Haring met een studiebeurs, zorgen voor storm in het anders zo kalme water van het Visseninternaat.
Het Visseninternaat is een spannende en muzikale familievoorstelling voor 8+. Elektronische muziek en synthesizers zorgen voor liedjes en hallucinerende onderwater-soundscapes.

Thema: kansenongelijkheid op school

In Het Visseninternaat wordt het actuele thema van kansen(on)gelijkheid in het onderwijs belicht. Door corona kwam opnieuw scherp naar voren dat de kansen van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland niet gelijk zijn. De thuissituatie en (sociale) afkomst van leerlingen speelde plotseling een nog belangrijkere rol. Heb je een computer tot je beschikking? Kan iemand je helpen als je er niet uitkomt? En is er wel een rustige plek waar je kan werken? Het Visseninternaat is de 13e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt over een actueel thema.

Praktische informatie

Het Visseninternaat staat van 27 mei t/m 1 juni in Podium Hoge Woerd. Op vrijdag 27 mei (19.30 uur), zaterdag 28 mei (15.00 en 19.30 uur) en zondag 29 mei (11.00 en 15.00 uur) zijn de voorstellingen voor publiek; van maandag 30 mei t/m woensdag 1 juni zijn er besloten schoolvoorstellingen. Kaarten zijn tussen € 6,25 tot € 12,50. Kijk voor beschikbare tickets op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.