raum_festival_huis_te_koop

Huis te koop! festival op cultuurcluster Berlijnplein

Woningzoeker zijn we tegenwoordig allemaal. Theatergezelschap Het NUT, stadslab RAUM, maatschappelijke organisatie Buurtwerkkamer, wijkrestaurant aVenster, adviesbureau Jonge Honden en de ontwerpers van Goede Vrijdag presenteren daarom op 24 april het Huis te koop! festival op Berlijnplein.

Het gemiddelde verkoopbord trekt tegenwoordig massa’s mensen aan. Mensen die op zoek zijn naar een huis, of beter gezegd, naar een thuis. De situatie op de woningmarkt dwingt ons om creatief te zijn: om nieuwe woonvormen te verzinnen, om na te denken over de toekomst van de stad. Én om cabaretprogramma’s, toneelstukken en tentoonstellingen over woningnood te maken! Op het Berlijnplein geven we deze perspectieven op wonen een tijdelijk thuis.

Midden in het grootste bouwproject van Nederland – Leidsche Rijn – kun je verschillende projecten ‘bezichtigen’. Een bezichtiging waar je niet voor op de wachtlijst hoeft, waar overbieden niet nodig is, maar waar voor een eerlijke prijs het dak eraf gaat!

Uitgebreid cultureel programma voor jong en oud!

Huis te koop! festival omvat een uitgebreid cultureel programma over de huidige situatie op de woningmarkt. Zo schreef prijswinnend cabaretier Boban Braspenning vanuit zijn studentenkamer – waar hij binnenkort uit moet – een muzikaal cabaretprogramma over de woningnood. Het programma Huishonger van stadslab RAUM toont de absurde gevolgen van het falende woonbeleid door middel van een expositie en aanvullend programma op Berlijnplein. Een schrijver, danser en theatermaker van het NUT maken samen binnen één dag een voorstelling. De juiste woning vinden is tegenwoordig immers improviseren! Ook voor kinderen is er genoeg te doen, zoals Droomhuizen tekenen, verHUISdozen bouwen en een Kids Club silent disco. Je thuis voelen doe je met eten uit vier verschillende culturen tijdens Venster naar je buren.

Kaartjes kosten € 7,50 (€ 20,- voor een combiticket met lunch) en zijn te bestellen via deze link. Het blokkenschema komt deze week online.

Berlijnplein

Berlijnplein is een plek voor kunst, cultuur en creatieve bedrijven in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Stadslab RAUM, theatergezelschap Het NUT, Buurtwerkkamer Hart van Leidsche Rijn, adviesbureau Jonge Honden, wijkrestaurant Venster, de ontwerpers van Goede Vrijdag en dansgezelschappen 155 en IRC zijn actief op Berlijnplein. De komende jaren sluiten nog meer partijen aan. Deze partijen ontwikkelen samen met de gemeente Utrecht Berlijnplein als verbindende, culturele plek in het tweede stadshart van Utrecht.

RAUM (persfoto)
RAUM in Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.