DUMS_Pimp_je_Wilhelmus

De Utrechtse Muziekschool daagt Utrecht uit: Pimp je Wilhelmus

Ga de uitdaging aan en doe mee met Pimp Je Wilhelmus; een Utrechtse challenge om het Nederlandse volkslied op te frissen! 

Al twee jaar spelen we bij DUMS samen het Wilhelmus op Koningsdag, en dit jaar geven we het een extra tintje, want feestjes mogen weer samen. Koningsdag is het eerste feest in Utrecht dat we weer groots gezamenlijk kunnen vieren. We nodigen iedereen uit om een eigen kleur toe te voegen aan dit lied, op welke manier je maar wil. Ook andere disciplines als muziek, dans, musical en theater willen we uitnodigen om het lied te verbeelden.

DUMS – De Utrechtse Muziekschool vindt dat ons eeuwenoude Wilhelmus wel wat nieuwe hippe versies kan gebruiken. Een update, een upgrade, gespeeld, gedanst, gezongen, klassiek of rock, in tango, mime of flashmob: alles kan!

Hoe werkt het? 

Trommel je vrienden op, zoek je favoriete plek in Utrecht uit en doe ook mee! Er is bladmuziek van het Wilhelmus beschikbaar in verschillende toonaarden.
Neem je video met je eigen versie van het Wilhelmus op met je dansgroep, ensemble, band, orkest, schoolklas, musicalgroep, docenten, medeleerlingen en -studenten en zet hem online. Wees creatief! Je kunt je video tot en met 26 april op social media kanalen plaatsen met de hashtag #PimpjeWilhelmus.RTV Utrecht wil de meest originele inzendingen een podium geven op 27 april. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].