Avond van het Spannende Boek

Fans en schrijvers komen samen in Bibliotheek tijdens Avond van het Spannende Boek

Bibliotheek Neude in Utrecht vormt op donderdag 9 juni het kloppend hart van de ‘Avond van het Spannende Boek’. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop en de Hebban Thrillerprijs. Gelijktijdig vindt een bruisend programma plaats vol cold cases voor de thrillerliefhebber. Een avond waar schrijvers en liefhebbers van het genre samenkomen.

Thrillerprijzen en cold cases

Bibliotheek Utrecht, lezerscommunity Hebban.nl en de Stichting Gouden Strop bundelden vorig jaar al hun krachten voor een jaarlijks thrillerevenement. Vanwege corona was de prijsuitreiking toen alleen digitaal te volgen, dit jaar is het publiek van harte welkom. Naast de prijsuitreikingen kunnen liefhebbers van thrillers hun hart ophalen bij het publieksprogramma met o.a. interviews met schrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw en Loes den Hollander, een doorlopende thrillerquiz en voorleessessies. Het filmprogramma is geselecteerd door Filmmagazine Schokkend Nieuws. Ook worden bezoekers uitgedaagd mee te speuren in echte cold cases.

Spetterend publieksevenement

Michael Berg (thrillerauteur en bestuurslid Stichting Gouden Strop): “We hebben de handen ineengeslagen om een oude traditie in ere te herstellen: een avond waarop de Nederlandse thriller wordt gevierd. Een feest voor lezers, thrillerauteurs, uitgevers, bloggers en pers.”
Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht): “Het is een eer om de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude te mogen hosten. Thrillers zijn het meest uitgeleende genre en in de top 10 zijn er 9 geschreven door Nederlandse schrijvers. Vorig jaar was het evenement door corona helaas alleen digitaal te volgen, maar dit jaar maken we er een spetterend publieksevenement van.”
Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban.nl): “Hebban is met meer dan 240 duizend leden de grootste lezerscommunity van Nederland. De Avond van het Spannende Boek is niet alleen het grootste live thrillerevenement van het jaar, het is tevens de feestelijke start van de negende editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse waar we op Hebban tien dagen lang een podium geven aan Nederlandstalige thrillerschrijvers en hun werk.”

De Avond van het Spannende Boek is op donderdag 9 juni van 18.00 – 22.00 uur in Bibliotheek Neude, Utrecht. Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekutrecht.nl/avondvanhetspannendeboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.