Koffie Barista

Hoe Toppricer de beste espressomachine voor jou vind

Veel mensen kunnen haast niet uit bed komen zonder een goede bak koffie in de vroege ochtend. Geloof ons maar dat je echt niet de enige bent met dat probleem. Het liefste wil je natuurlijk zelf thuis een stevige bak kunnen zetten in plaats van naar de eerste de beste horecazaak af te reizen om daar een kop koffie te bestellen. Gelukkig zijn er aantal espressomachines die je in huis zou kunnen halen om dit probleem te verhelpen en jezelf gewoon ’s ochtends van je dagelijkse boost te voorzien. Overigens kun je met een goede espressomachine zelf bepalen of je nu een sterke kop zet ’s ochtends of juist weer een wat milde kop, zoals bijvoorbeeld een cappuchino of een latte.

Op de website van TopPricer kun je de beste espresso machines met elkaar vergelijken en besluiten welke volledig aansluit aan jouw wensen. In dit artikel zullen we je uitleggen waar je precies op moet letten tijdens het uitzoeken van de beste espresso machine voor bij jou thuis.

Belangrijkste zaken waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van de beste espressomachine

TopPricer vertelt ons dat wij tijdens onze zoektocht naar de beste espressomachine voornamelijk moeten letten op functionaliteit. Dit betekent dus dat de espressomachine moet voldoen aan onze vereisten. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een koffiegrinder, kun je idealiter zelf de temperatuur instellen en regelen en de sterktes iedere kop weer kunnen bepalen.

Daarnaast lezen we in het artikel over espressomachines op TopPricer dat wij moeten letten op de kwaliteit en duurzaamheid van de maler. Om namelijk echte espresso te zetten, moet je de koffiebonen nu eenmaal vrij zuiver malen. Het is dus wel zo handig als de espressomachine die je in huis wilt halen verschillende instellingen bevat om het malen van de koffiebonen tot in de puntjes te finetunen. De wat betere espressomachines hebben gemiddeld zo’n 15 maalopties, maar uiteraard geldt de regel: hoe meer hoe beter.

Naast enkel een verscheidenheid aan maalopties, zijn temperatuurcontrole- en stabiliteit ook zaken waar je rekening mee dient te houden tijdens het aanschaffen van een nieuwe espressomachine. Idealiter kan een espressomachine een temperatuur aanhouden van 93 graden. Afgezien van temperatuurcontrole- en stabiliteit is de druk die een espressomachine kan zetten ook belangrijk. Je wilt namelijk wel een beetje druk, maar ook niet te veel, aangezien je dan zult zien dat je de machine vaker dan normaal zal moeten schoonmaken.

Wist je overigens dat de balans tussen koffie en water 1:1 zou moeten zijn? Veel koffiezetapparaten gebruiken niet genoeg koffie per kopje, waardoor deze erg waterig gaat smaken. Als een ideale dubbele espresso ongeveer 50 gram koffie is, dan moet de espressomachine eigenlijk net zo veel water gebruiken om de ideale kop te zetten die in balans is. Je doet er dus goed aan om een espressomachine te kopen die ongeveer 25 gram koffie gebruikt per zogenoemde ‘shot’, om zo het dichtste in de buurt te komen bij een espresso zoals je hem in een restaurant of koffiebar geserveerd zou krijgen.

TopPricer – Dé nieuwe online prijsvergelijker van Nederland

TopPricer is dé nieuwe online prijsvergelijker van Nederland. Dit is een website waar je allerlei huishoudelijke producten met elkaar kunt vergelijken. Je ziet duidelijk bij ieder product bij welke (web)winkel je het het goedkoopste kunt aanschaffen en daarnaast kun je klantenreviews lezen en consumentenbond-onderzoeken. Door naar zowel de testuitslagen als reviews van klanten te lezen die de producten gekocht hebben kun je precies te weten komen of een bepaald product daadwerkelijk een goede prijs/kwaliteit verhouding biedt.

TopPricer is nog een vrij nieuwe website, maar biedt wel een duidelijker en eerlijker inzicht tijdens het vergelijken van verschillende producten. Door TopPricer te gebruiken bespaar je veel tijd en hoef je niet meer handmatig allerlei fora en reviewsites af te struinen om er achter te komen wat nu precies de beste espressomachine of combi-magnetron is. Ook kun je door het lezen van klantenreviews lezen of de producten aansluiten bij de wensen van de koper. Door dit te doen kun je dus eenvoudig miskopen voorkomen, wat weer scheelt in de portemonnee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.