theaterkeet De Vrijstaat

Bijzondere Metamorfoses op Brede School Het Zand

Op de jaarlijkse dag van Natuur & Cultuur op woensdag 1 juni wordt de omgeving van Brede School Het Zand omgetoverd tot een plek voor bijzondere Metamorfoses. Kom langs tussen 12.30 en 15.00 uur en sluit aan bij het programma vol activiteiten en voorstellingen rondom het thema ‘Metamorfose, van rups naar vlinder’.

Neem je lunch en picknickkleed mee en geniet van een voorleesactiviteit met ‘Rupsje-Nooit-Genoeg’ in de hoofdrol, laat een zaadje uitgroeien tot een kleurige bloem door bij UtrechtNatuurlijk een zaadbom te maken. Timmer een insectenhotel bij elkaar en ga langs de Schaapskooi om wol te vilten. Tover met verf en penseel de mooiste vlinders op papier en loop langs de lachspiegels en transformeer jezelf. Maar vergeet de Keten van De Vrijstaat niet! Bij de KunstKeet maak je een vuurvogel die uit haar eigen as herrijst. Bij de TheaterKeet verander je in een dier dat uiteten gaat en bij de KookKeet transformeer je verschillende groentes tot dips en salsa voor bij de tortilla chips. 
Dit alles en nog veel meer activiteiten zijn er op de dag van Natuur & Cultuur te doen.
Op het gras rondom de school is volop ruimte om te picknicken en er zijn pannenkoeken verkrijgbaar. Bij slecht weer trekken de ‘metamorfoseactiviteiten’ waar mogelijk naar binnen. Vergeet niet je stempelkaart bij de informatiekraam op te halen.

Het programma voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar duurt van 12.30 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Eten en drinken is tegen contante betaling verkrijgbaar. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website.

De Dag van Natuur & Cultuur 2022 wordt georganiseerd door de partners van Brede School Het Zand: Cultuur19, DOCK, Fantaziehuis Kinderopvang ‘t Zand, Montessorischool Arcade, Obs het Zand en Gro-Up Peuteropvang ‘t Zand. In samenwerking met Steede Hoge Woerd, Schaapskooi Park Groot Zandveld, SportUtrecht, De Vrijstaat. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].