geld investeren | Foto: Mathieu Stern

De 6 beste investeringen met een hoog rendement

Nu inflatie waarschijnlijk blijvend aanwezig is, is het belangrijker dan ooit om financiële middelen te besteden aan voertuigen met het meest robuuste rendement.

Bij beleggen wil iedereen maximaal rendement. Alleen wegen om 1% tot 2% van uw geld te verdienen, is niet zo opwindend als 8%, 10% of meer terugkrijgen, en tijdens perioden van inflatie worden hoge rendementen nog belangrijker (omdat die 1% tot 2% een netto negatief). De vraag is natuurlijk welke investeringen met een hoog rendement het beste zijn? In mijn ervaring zijn er, na analyse van de gegevens, zes die u zou moeten overwegen. (Het is de moeite waard om hier de disclaimer mee te delen dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstig rendement. Alle beleggingen brengen risico op verlies met zich mee.)

Vastgoedsyndicaties

Een strategie waarbij een aantal investeerders middelen bundelen om een ​​onroerend goed te kopen, vastgoedsyndicaties zijn misschien wel een van de beste manieren om een ​​hoog rendement te behalen. Beleggers krijgen doorgaans ongeveer 8% tot 10% per jaar, plus ze genieten van waardering naarmate het gebouw in waarde stijgt (hoewel de waardering varieert, is het niet ongebruikelijk om stijgingen van 30% tot 50% te zien). Aangezien de investeringsperiode vijf jaar is, hebben deze instrumenten het potentieel om uw geld of meer te verdubbelen: een investering van € 100.000 kan over vijf jaar € 50.000 aan huurinkomsten opleveren, plus € 50.000 aan waardestijging.

Verhuur onroerend goed

Een andere manier waarop investeerders in onroerend goed kunnen stappen, en dat ook een aanzienlijk ROI-potentieel heeft, is door middel van huurwoningen. Mensen kopen vaak eengezinswoningen of appartementen en verhuren ze; sommigen zullen zelfs kamers of verdiepingen in hun primaire woning verhuren. De ROI is sterk afhankelijk van de markt, maar meestal kijk je naar ergens tussen de 5% en 10% per jaar.

Vastgoedbeleggingstrusts

Een andere uitstekende manier om te beginnen met beleggen in onroerend goed, REIT-bedrijven handelen op de grote beurzen en hebben doorgaans verschillende onroerendgoedactiva. Ze hebben de neiging om redelijk goede dividenden uit te keren, met rendementen die kunnen oplopen tot 5%.

Opties

Met handel in opties kunt u aandelen, ETF’s enz. kopen of verkopen tegen een specifieke prijs binnen een bepaalde datum. Dit type handel geeft kopers ook de flexibiliteit om het effect niet tegen de opgegeven prijs of datum te kopen.

Hoewel het iets ingewikkelder is dan aandelenhandel, kunnen opties u helpen relatief grotere winsten te maken als de prijs van het effect stijgt. Bij een optiecontract hoeft u namelijk niet de volle prijs te betalen voor de zekerheid. Op dezelfde manier kan de handel in opties uw verliezen beperken als de prijs van het effect daalt, wat bekend staat als hedging.

De vervaldatum van de handel in opties ligt meestal tussen 1 week en 10 dagen. Maar er zijn ook meer geavanceerde handelsmethoden voor opties, zoals de handel in binaire opties, voor beleggers die hun geld in korte tijd willen vermenigvuldigen. Bij dergelijke transacties kan de vervaldatum zo laag zijn als 60 seconden. Het handelen in opties wordt aanbevolen voor ervaren beleggers. U kunt meer informatie krijgen door hier te klikken.

Cryptocurrencies

Mensen lijken van crypto’s te houden of te haten, met weinig emotionele ruimte ertussen. Degenen die erin geloven, hebben de prijzen aanzienlijk opgedreven, tot het punt waarop Bitcoin – tenminste op het moment van dit BuyShares-artikel van mei 2021 – 70 keer beter presteerde dan de belangrijkste indices. En sommigen geloven nog steeds dat crypto nog een lange weg te gaan heeft, dus er blijft een aanzienlijk winstpotentieel, ook al zijn de prijzen aanzienlijk gestegen.

Opstarten

Als je het leuk vindt om een kans te wagen op ontzagwekkende ideeën en nieuwe technologie, is investeren in startups zowel een riskante als potentieel winstgevende activiteit. Er ontstaan elke dag tal van nieuwe die een aantal van ’s werelds grootste uitdagingen aangaan, en de meeste hebben financiering en begeleiding nodig om succes te behalen. Als ze slagen, kunnen deze bedrijven aanzienlijke vermogenswinsten opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.