Het Châtelet van Kasteel de Haar

Mis het niet – het Châtelet van De Haar sluit binnenkort zijn deuren

Het Châtelet sluit binnen een maand weer zijn deuren voor publiek. Het privéverblijf van de familie Van Zuylen van Nijevelt is sinds februari te bewonderen. Bezoekers krijgen nog even de gelegenheid om binnen te kijken in de vele kamers en vertrekken van dit “kleine kasteel”. Maar wees er snel bij, want op 6 juni sluiten de deuren van het Châtelet.

Familiehuis

Het Châtelet is van origine als poortgebouw ontworpen in 1893 door Joseph Cuypers, de zoon van Pierre Cuypers. Het diende als dienstwoning voor de rentmeester, de machinist en ander personeel en als onderkomen voor technische installaties. Later rond 1910 kwamen er appartementen voor de zonen van baron Etienne en barones Hélene; Hélin en Egmont. Sinds de jaren vijftig gebruik de familie het als geliefd familiehuis. Anno 2022 verblijven de baronessen en hun (klein)kinderen nog steeds een paar keer per jaar op het Châtelet. Het Châtelet is een plek vol herinneringen en verhalen.

Laatste kans

Het Châtelet van De Haar heeft al vele bezoekers mogen ontvangen in de drie maanden dat het geopend is voor publiek. Logisch ook, want tijdens een bezoek aan het Châtelet ervaar je hoe de familie Van Zuylen van Nijevelt er sinds de jaren vijftig heeft gewoond. De enthousiaste zaalgidsen staan klaar om de herinneringen en bijzondere verhalen met je te delen. Ontdek het Châtelet voordat de deuren op 6 juni weer sluiten.

Bezoekersinformatie

Het Châtelet is als aanvulling op een kasteelbezoek nog te boeken tot en met 6 juni 2022 en is dagelijks geopend van 12:00 tot 16:00. Een combinatieticket voor kasteelbezoek en Châteletbezoek kost € 25,50 voor volwassenen en € 20,- voor kinderen.

Kleine detectives kunnen speuren naar het verdwenen diamanten collier. Het diamanten collier is hét grote cadeau van de baron voor de verjaardag van de barones. Vinden zij op tijd het collier terug voor de verjaardag van de barones? De kinderactiviteit “Het verdwenen diamanten collier” is gratis verkrijgbaar bij de kassa tijdens een bezoek aan het Châtelet.

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar

1 gedachte over “Mis het niet – het Châtelet van De Haar sluit binnenkort zijn deuren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.