het_nut_speelt_je_ziel_voor_een_ijsje

Je ziel voor een ijsje. Bovenaardse zomervoorstelling met avondmaal en moraal op het Berlijnplein

Van 30 juni tot en met 24 juli speelt het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op het Berlijnplein de zomervoorstelling Je ziel voor een ijsje. Vier weken lang, avond aan avond, spelen acteurs en muzikanten een avondvullend, muzikaal programma met diner in een grote circustent. Het is de negende zomervoorstelling van het NUT op locatie in Utrecht Leidsche Rijn: een traditie waar bezoekers uit Utrecht en ver daarbuiten jaarlijks reikhalzend naar uitkijken.

Je ziel voor een ijsje is een welhaast spirituele avond vol louterend, (semi)autobiografisch, muzikaal en intiem, duivels theater over geloven, liefhebben en betekenisvol leven. Bij de avond hoort bovendien een zinnenprikkelend diner met een hoofdrol voor ijsjes.

“Ik zou graag de toeschouwer naar buiten willen laten gaan als na een kerkmis. Gelouterd, en met een sterkere moraal. Met de overtuiging: gij zult uw naasten liefhebben als uzelf.”

Marcel Osterop (ironisch)

Grimmige kermis op het Berlijnplein

Theater in een circustent en een diner vol bolletjes, freaky kleuren en onverwachte smaken. Het NUT bouwt deze zomer een terrein op waar je je op het eerste oog op een vrolijke kermis waant, maar waar veel dingen niet blijken te zijn wat ze lijken.

Bovendien speelt het NUT niet 1, maar 2 voorstellingen op 1 avond! Een avondje Je ziel voor een ijsje is dus rijkgevuld. Naast de titelvoorstelling Je ziel voor een ijsje is de korte voorstelling Summit te zien.

“Eten moet vooral prikkelen. Je neus, ogen en je mond; je fantasie en herinnering. Ik laat me voor het diner van Je ziel voor een ijsje inspireren door kermissmaken en natuurlijk ijsjes, in verrassende en soms verwarrende soorten, maten en smaken.”

Eylien Lommen (fooddesigner en chef van het diner bij Je ziel voor een ijsje)

‘Je ziel voor een ijsje’: waar en wanneer?

Locatie: Circustent op Berlijnplein Utrecht Leidsche Rijn (tussen nummer 450 en het Dienstgebouw van de A2 Leidsche Rijntunnel).
Data: Van donderdag 30 juni tot en met zondag 24 juli (geen voorstellingen op ma & di)
Aanvang: 18:00 uur
Tickets: https://het-nut.nl/voorstellingen/zomervoorstelling/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.