horeca_foto_pexels.com

4 tips voor het vinden van een baan als ober in Utrecht

Na te zijn opgesloten in 2020 en 2021, wordt 2022 naar verwachting een zeer goed jaar voor gastvrijheid. Dus voor degenen die weer in de branche willen werken, kan een baan als ober een geweldige kans zijn. Je zult dan eerst wel de horeca vacatures Utrecht moeten checken, al is het altijd mogelijk om een baan te vinden in deze sector. Soms is het desondanks toch wel wat lastig, maar toch kun je met behulp van deze tips alsnog een baan als ober vinden in Utrecht. 

Verbeter je cv

Voordat je naar een functie solliciteert, ook als ober, dien je je cv grondig door te nemen. Je wilt immers een goede indruk maken. Zorg er daarom voor dat je cv up-to-date is en niet te veel gaten bevat. Het is niet het einde van de wereld als er gaten in je cv staan, maar zorg er wel voor dat je er een goede reden voor hebt. De ervaringen die je in je cv opsomt, moeten zo relevant mogelijk zijn voor de baan waar je op solliciteert. Als je niet echt veel ervaring in de branche hebt, probeer dan ervaringen te benadrukken die vaardigheden demonstreren die als overdraagbaar kunnen worden beschouwd.

Check het schema

Bij de meeste obersfuncties bij etablissementen zoals restaurants moet je je houden aan een wekelijks of tweewekelijks schema. Ze bieden niet veel flexibiliteit. Als flexibiliteit is wat je zoekt in je volgende baan, dan is een carrière als uitzendkracht in de horeca misschien iets voor jou. Als je je aanmeldt bij verschillende uitzendbureaus, sturen zij diensten je kant op. De meeste van hen zullen je echter bombarderen met diensten die onder je loonverwachtingen en gewenste locaties liggen. Je kunt dan toch beter naar de vacatures Utrecht voor obers kijken om een baan met een geschikt schema te vinden. 

Let op het ervaringsniveau

Er is meer nodig dan googlen op ‘oberbanen bij mij in de buurt’ om een ​​job te vinden die bij je ervaringsniveau past. Werken als kelner of serveerster voor een restaurant is anders dan werken op een gespecialiseerde evenementenlocatie. Probeer te solliciteren naar banen die vergelijkbaar zijn met de functies die je in het verleden hebt gehad. Als je een barman was die je collega’s hielp door een aantal servertaken op zich te nemen, kun je dat opmerken wanneer je solliciteert op een functie als bedienend personeel. Sommige restaurants vereisen echter dat je enige ervaring als ober hebt, maar andere nemen graag een nieuweling in dienst. 

Overweeg meerdere werkplekken

Als je op zoek bent naar meer inkomen, is het de moeite waard om meerdere werkplekken te overwegen. De meeste evenementen en restaurants die obers inhuren, doen dit op parttime basis, en je hebt misschien vrije tijd die je kunt besteden aan het verdienen van geld. Het is ook een goede manier om verschillende banen als ober uit te proberen om te zien welke het beste bij je past. Hiervoor moet je dus wel op meerdere werkplekken werken. 

Foto: pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].