leidsche_rijn_festival_4beat-knallen_foto_Lucas_van_Merwijk

Programma Leidsche Rijn Festival bekend

Cultuur19, organisator van het Leidsche Rijn Festival op zondag 28 augustus in Castellum Hoge Woerd, heeft de eerste programmaonderdelen bekendgemaakt. Gedurende de dag zijn er van 10.00 tot 17.00 uur tal van theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het festival is gratis toegankelijk.

De ondertitel van deze editie is Uitvogelen! en staat voor het volgen van je nieuwsgierigheid, het zoeken naar nieuwe werelden en een positieve blik op de toekomst.  Op het buitenpodium kan het publiek dit jaar genieten van muziek uit diverse werelddelen. Izaline Calister en Thijs Borsten brengen een programma met diverse liedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire. Eveneens op het buitenpodium is de voorstelling ‘Bliep Bliep’ (5+) van TG Dender te vinden, een hilarische cartoontheatervoorstelling over een man met zijn overactieve robot.
In de theaterzaal is voor de allerkleinsten (2+) de voorstelling ‘Alles leuk en aardig’ van Malou van Sluis te zien, naar het prentenboek Driehoek van Mac Barnett & Jon Klassen.
In de voorstelling Thuis! (2+) van Mime Wave gaat Anastasiia met haar hondje Djonnik op zoek naar een nieuw huis. Onderweg komen ze de meest uiteenlopende huizen van dieren tegen. Een betoverende voorstelling met illustraties die op magische wijze tot leven komen.
Wie zelf graag aan de slag gaat, kan aanschuiven bij een van de vele workshops en zo bijvoorbeeld de houtkunstenaar in zichzelf ontdekken. Tijdens ‘In Je Makie’ het zomerse kinderkunstlab van Cultuur19 (16-19 aug in de CultuurCampus) maken de jonge deelnemers hun eigen kunstwerk van hout. Tijdens het Leidsche Rijn Festival is het eindresultaat te bewonderen en mag het publiek samen met houtkunstenaars Helweg en La Cruz ook zelf aan de slag in de werkplaats (6+). Afsluiter op het buitenpodium is 4Beat (zie foto) die met de voorstelling ‘Knallen!’ (6+) het festival gegarandeerd tot een swingend einde brengt.
Kijk voor meer info en het programma op www.leidscherijnfestival.nl.

Gedragen door vrijwilligers
Het festival wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar vrijwilligers@cultuur19.nl (Kevin van Rossum). Het vrijwilligersteam van Cultuur19 is het hele jaar actief betrokken bij evenementen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meedoen is niet gebonden aan een vast aantal uren per week. Aanmelden kan per project. Meer informatie over vrijwilligerswerk voor het festival is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl/vrijwilligers.

Foto: Lucas van Merwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.