Emmaus-haarzuilens

Zomermarkt Emmaus Haarzuilens op 27 augustus

Zaterdag 27 augustus, van 11:00 tot 15:00, is er weer een feestelijke Zomermarkt bij Emmaus Haarzuilens. Er wordt een keur aan leuke en goede tweedehands spullen aangeboden. Naast het gebruikelijke aanbod zijn er kramen met o.a. boeken & platen, curiosa en sieraden. Sudanese hapjes worden bereid door Mary Loboka, er is een koffiekraam en voor de kinderen is er een springkussen en een trampoline. Verder is er live muziek van folkband Kalio Gayo uit Utrecht. De locatie is Eikstraat 14 te Haarzuilens.

Ook dit jaar bieden we weer plek aan een SIW Zomerkamp. Negen jongeren uit diverse delen van de wereld verblijven bij ons en helpen bij ons dagelijkse werk. Tijdens de Zomermarkt verzorgen zij een modeshow.

Op zoek naar een uniek, vakkundig gemaakt meubelstuk? Gerlof van Rheenen van Meubelmakerij Regel & Stijl verkoopt tijdens de markt een tiental creaties gemaakt van Emmaus-meubels die onverkoopbaar bleken. Onder zijn handen werden ze gered van de stort en getransformeerd tot kleine blikvangers die in elk interieur passen. Gerlof: “Meubels zijn er niet voor de eeuwigheid. Maar goed hout wel!” De opbrengst is volledig voor Emmaus.

Exclusieve kunstwerken ontbreken evenmin. Dichter/librettist Ruben van Gogh uit Utrecht is ook smartphoneart-maker: veelal digitale fotocollages op zijn smartphone gemaakt. Speciaal voor Emmaus Haarzuilens, en dankzij een impulssubsidie van de gemeente Utrecht, maakte hij tien nieuwe werken. Als basis voor deze serie dienden gefotografeerde objecten uit Emmaus Haarzuilens, welke soms in onherkenbare vorm terugkeerden in de smartphoneartwerken. De tien werken zijn op 40x40cm canvas afgedrukt en verschijnen gesigneerd en al als unica (1/1). Te koop tijdens de Zomermarkt en in onze reguliere kringloop-collectie.

De opbrengst gaat ditmaal naar twee projecten die bomen planten: stichting Samay in Bolivia en stichting Jalihal in India. Samen met boeren, scholen en vrouwen worden bomen aangeplant in India, die droogte tegengaan en de bodem helpen herstellen. Doel is er eind 2023 een miljoen geplant te hebben en ze zijn hard op weg. Ook in de Boliviaanse hooglanden is een meerjarig project voor herbebossing en agroforestry gestart, “Trees for all” genaamd. Samen met de lokale bevolking brengen zij het groen terug door 99.000 bomen te planten op 45 hectare aangetast land. Het doel? De leefomstandigheden van de gemeenschappen verbeteren en een positieve impact maken op het klimaat!

Geslaagde-Zomermarkt-Emmaus-Haarzuilens
Emmaus Lentemarkt
Emmaus Lentemarkt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.