Trefbal | Foto: Pixabay

5 onbekende sporten die aan populariteit winnen

De voordelen van actief zijn via sport en lichaamsbeweging zijn legio voor het lichaam. Tot die voordelen behoren een beter evenwicht en coördinatie, een betere slaap, een lager risico op zwaarlijvigheid, een betere gezondheid van de botten, en een hogere cardiovasculaire conditie.

Samen met meer lichaamsbeweging wordt ook aangeraden minder tijd te besteden aan TV kijken of videospelletjes spelen op computers. Je kunt hierbij helpen door tijdslimieten vast te stellen én meer aandacht te besteden aan sport.
Hoewel we allemaal wel bekend zijn met sporten als basketbal, voetbal en honkbal, worden veel andere lang niet zo vaak gespeeld, maar zijn ze net zo spannend om naar te kijken. Ook al zijn ze niet zo algemeen bekend, dat wil niet zeggen dat al deze sporten niet zo belangrijk zijn om naar te kijken en ze te spelen.

Trefbal wint het absoluut aan populariteit

Het spel trefbal, dat al eeuwenlang gespeeld wordt, beleeft een belangrijke opleving in populariteit. De beroemde film “Dodgeball: A True Underdog Story” beeldde het op een bepaald moment in het verhaal uit als een sport. Dodgeball is een hoog-octaan spel dat meestal uit twee teams van elk zes spelers bestaat, en het wordt gekenmerkt door een snel tempo dat zowel spannend als belastend is.

Lacrosse – een snelle teamsport

Lacrosse is een snelle teamsport die voor het eerst in Noord-Amerika werd gespeeld en oorspronkelijk een spel was dat door inheemse Amerikanen werd gespeeld. De laatste jaren heeft het aan populariteit gewonnen. Lacrosse is een fysiek veeleisende sport waarvoor de spelers snelheid, kracht en uithoudingsvermogen moeten hebben.
Het spel wordt gespeeld met tien spelers aan elke kant. Bij het spel wordt een balletje van rubber gebruikt, samen met twee stokken, waarvan er een een net aan het uiteinde heeft. De wedstrijd is erop gericht punten te scoren door de bal zo vaak mogelijk in het doel van het andere team te dirigeren.

Doe mee aan een schietsport om je conditie te verhogen

Schietsporten kunnen je concentratie verbeteren en je hersenen trainen om aandacht te schenken aan de taak die je te doen hebt. Met al deze voordelen mag het geen verrassing zijn dat schietsporten tot de meest geliefde teamsporten behoren. Je hebt nu extra redenen om naar de schietbaan te gaan! Een luchtpistool en richtkijkers online kopen is voor veel mensen de eerste stap in de wereld van de schietsport. De beste plaats om je schietsportreis te beginnen is online, waar je alles kunt ontdekken wat je nodig hebt.

Ben je al bekend met spikeball?

In een spel met een hoge mate van intensiteit en competitie wordt spikeball gespeeld op een baan die gebouwd is als een trampoline. De sport spikeball werd pas heel recent ontwikkeld. Het spel wordt gespeeld tussen twee teams, die elk uit twee spelers bestaan.
Het doel van de wedstrijd is te zien wie van de twee teams als eerste de bal van de trampoline kan slaan en op de baan van de tegenpartij. De ploeg die als eerste 21 punten haalt wordt tot kampioen uitgeroepen.

Ultimate frisbee is een populaire sport

Die gespeeld wordt op een manier die lijkt op een kruising tussen voetbal en frisbee. Twee teams, elk bestaande uit zeven spelers, strijden tegen elkaar om het spel te winnen. Het doel van het spel is punten te verdienen door de frisbee weer in bezit te krijgen nadat deze in de eindzone is gegooid van het team waartegen je het opneemt. Omdat het geen tackelen of blokkeren inhoudt zoals het traditionele voetbal dat doet, wordt ultimate frisbee algemeen beschouwd als een sport met weinig kans op blessures.
Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe vorm van lichaamsbeweging, overweeg dan een van deze vijf sporten eens te proberen. Als je besluit met een van deze dingen te experimenteren, zul je niet de enige zijn die dat doet, want ze winnen allemaal aan populariteit. Misschien ontdek je zelfs een nieuwe hobby!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.