leidsche_rijn_festival_publiek_foto_Aad_van_der_Tas

Leidsche Rijn Festival trekt recordaantal bezoekers

Op zondag 28 augustus vond bij Castellum Hoge Woerd het Leidsche Rijn Festival plaats. Naar schatting 7000 ouders en kinderen genoten onder een stralend zonnetje van het programma vol voorstellingen, optredens en workshops.

Organisator Cultuur19 spreekt van een zeer geslaagde dag. De gratis kaartjes voor het theaterprogramma bij Podium Hoge Woerd waren al voor de middag grotendeels vergeven. Toch bleef er nog genoeg te zien en te beleven. Op het buitenpodium traden Izaline Calister en Thijs Borsten op met kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire die uit volle borst werden meegezongen. Het veld liep eveneens vol voor de voorstelling Bliep Bliep van TG Dender, over man met zijn overactieve robot.
In de verschillende maakplaatsen konden kinderen en ouders zelf een kunstwerk maken, zoals een toekomstbril, een festivaltasje, een zadelhoesje of een kunstwerk van ingrediënten die je in de keuken vindt. In de maakplaats van La Cruz en Helweg werd door jong en oud driftig getimmerd aan houten robotbeesten.
De tuin van Steede Hoge Woerd bood een rustig plekje waar de kleinsten konden wegdromen bij een voorleessessie van Gro-up over de mooiste vis van de zee en waar bloemenzaadbommen werden gekneed bij Utrecht Natuurlijk. Bij DUMS konden kinderen meedoen aan diverse muziekworkshops en op het minipodium Op de Planken trad HOV-E op, het jeugdorkest van Harmonieorkest Vleuten.

De datum van de volgende editie is al geprikt en kan alvast in de agenda genoteerd worden: zondag 27 augustus 2023.

Meer foto’s zijn de komende dagen te bekijken op www.leidscherijnfestival.nl en op de social mediakanalen van Cultuur19.

Foto: Aad van der Tas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].