basisschool Blink in vleuten

Nieuwe namen voor Vleutense scholen: Blink en De Fonkeling

Blink en De Fonkeling zijn de nieuwe namen van de twee basisscholen in Vleuten die eerder bekend stonden als de Twaalfruiter. Deze twee zelfstandige scholen ontwikkelen allebei door naar een Integraal Kind Centrum.

Blink en De Fonkeling maken deel uit van Stichting Wijs! – sterk onderwijs in Utrecht. Daarin zijn de Rooms-Katholieke scholen in Vleuten, De Meern en Haarzuilens (Gemeente Utrecht) samengebracht. Deze basisscholen werken allemaal vanuit dezelfde visie waarin kwalitatief hoogwaardig onderwijs centraal staat. Wijs! presenteerde zichzelf eerder dit jaar met een frisse naam en uitstraling in plaats van de opsomming van dorpen waarmee de RK-scholenstichting jarenlang ‘naamloos’ door het leven ging. Met ingang van dit schooljaar hebben alle Wijs!-scholen een nieuw logo, dat is afgeleid van de centrale vormgeving van Wijs! De Fonkeling en Blink krijgen nu dus ook een andere naam.

Samen schitteren

Samen groeien en plezier maken is het fundament van basisschool De Fonkeling, vanuit structuur, veiligheid en een sterke basis. De Fonkeling blijft nog even in bestaande schoolgebouw aan de Doyennéperenlaan, maar wordt op termijn gehuisvest in de Weide Wereld.

Basisschool Blink profileert zich als een plek waar kinderen schitteren en stralen. Bij Blink worden kinderen wijs en blinken uit, ze kunnen alles leren. Blink is gevestigd in een prachtig, eigentijds gebouw in de wijk Tuinlanden.

Ook online

De nieuwe namen en verhalen van de scholen zijn ook terug te vinden in de gewijzigde websites. De stichting is te vinden op www.wijs-utrecht.nl. Het verhaal van Blink is te zien op www.basisschool-blink.nl; De Fonkeling is online te bezoeken via www.ikcdefonkeling.nl.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven