bibliotheek_rondje_singel_persfoto

Veel te doen binnen en buiten de bieb bij Rondje Singel 10 en 11 september

Op 10 en 11 september 2022 bruist het van de activiteiten in Utrecht. Met Rondje Singel viert de stad dat de singel weer helemaal rond is. Bibliotheek Utrecht biedt een gevarieerd programma in Rondje Literatuur, Rondje Leidsche Rijn, Rondje met Kinderen, Rondje Varen en Rondje Monumenten. Binnen en buiten de bieb, voor jong en oud, in het Centrum en in Leidsche Rijn.

Biebfiets en Gi-Ga-Groene boeken

Op het Berlijnplein en in Park Paardenveld kunnen kinderen luisteren naar de mooiste verhalen. Bij de biebfiets kunnen ze ook zelf aan de slag met een Gi-ga-groen bladerenboek van afgeschreven biebboeken. Als voorproefje op de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober.

Literatuurboot

Op zondag 11 september kan men een Rondje Singel varen op de literatuurboot! De eerste ronde van 10.25-12.35 uur, is gericht op kinderen. Bibliotheek Utrecht vertoont onderweg de muzikale vertelling ‘Een kusje voor kleine vis’ (0-2) jaar en gaat voorlezen (2-4 jaar). De Utrechtse Kinderboekwinkel presenteert Utrechtse schrijvers met twee verhalen uit ‘De Spoken van het Stadhuis en andere Utrechtse verhalen’ (8-12 jaar). In de tweede ronde van 12.35-14.50 uur komen Utrechtse schrijvers en dichters voor volwassenen aan het woord. Startplek is ter hoogte van het Geertebolwerk.

Babyconcert en jeugdtheater op Literatuurplein

Op zondag 11 september is er ter hoogte van Geertebolwerk 3 het Literatuurplein. Om 10.25 uur kunnen kinderen van 0-2 en hun ouders daar genieten van het Babyconcert ‘Een kusje van kleine vis’ door Carolien Erkelens. En om 11.00 uur is de voorstelling ‘Vos en Haas vieren feest’ (3+), naar het boek van Sylvia Vanden Heede.

Rondleidingen, Schrijfcafé en dans

In het weekend van 10 en 11 september openen duizenden monumentale gebouwen hun deuren, zo ook Bibliotheek Neude. Op zaterdag 10 september zijn er gratis rondleidingen, het Schrijfcafé ‘Een monument vraagt aandacht’ en de dansvoorstelling FIDAMI/TI van Camiel Kok & Aram Eduati. En op zondag 11 september om 11 uur is er een gratis rondleiding voor kids 8+.

Meer informatie is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/rondjesingel.

Bezoek de website www.rondjesingelutrecht.nl voor het hele programma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].