gi-ga-groen_voorleesfeest_bieb

Veel te doen in de bieb tijdens de Kinderboekenweek Gi-ga-groen!

Woensdag 5 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-ga-groen! In de bibliotheek is heel veel te doen van 5 tot 16 oktober. Van Voorleesfeesten tot de Kindernacht van de Poëzie. Van voorstellingen tot een Verhaalatelier. Van een speurtocht tot een reuzekleurplaat. En natuurlijk met heel veel boeken over dieren.

Gi-ga-groen Voorleesfeest 4+

De Kinderboekenweek gaat woensdag 5 oktober van start met het Gi-ga-groen Voorleesfeest. In alle dertien bibliotheken in Utrecht lezen Voorleeshelden groene voorleesverhalen voor. Voor kinderen van 4+, elk half uur tussen 15.00 en 17.00 uur. Na het voorlezen kunnen de kinderen mee kleuren aan de gi-ga-groene reuzekleurplaat en de speurtocht ‘Wonderlijke Natuur Weetjes’ doen. Met na afloop een leuke beloning. In een aantal bibliotheken komt ook een speciale gi-ga-groene gast met weetjes over de natuur. En in elke bieb staan ook veel groene (voor)leesboeken klaar om te lenen.

Kindernacht van de Poëzie 7+

Bekende dichters en kinderboekenschrijvers als Bette Westera, Bibi Dumon Tak, Ted van Lieshout en Elten Kiene komen vrijdag 7 oktober naar Theater Bibliotheek Neude om hun mooiste gedichten te laten horen. Bloementovenaar Yvonne Lacet maakt illustraties en er is muziek door Luc van Loo en Marcelle van der Velden. De avond wordt gepresenteerd door Milouska Meulens. Voor kinderen die zelf gedichten schrijven is er nog een bijzondere kans: drie dichters in spé mogen hun mooiste gedicht over de natuur voordragen op het podium. In Theater Bibliotheek Neude, vrijdag 7 oktober van 19.30 – 20.45 uur. Kaartjes kosten €12,50 / €7,50 voor bibliotheekleden.

Slapen in de bieb

Na de optredens kunnen kinderen samen met hun ouder/verzorgen blijven slapen in de bieb. Eerst gaan ze dansen tussen de boeken, op nachtronde met de bewaker of een glow in the dark kussensloop maken. Daarna worden de bieb-tenten opgezet. In de ochtend staat er een gi-ga-groen ontbijt klaar en kunnen de kinderen aanschuiven bij Boek & Yoga. Let op: het ‘slapen in de bieb’ is inmiddels uitverkocht.

Egalus, Een tuin vol leven en Monstermeisje

Op woensdag 5 oktober gaat in Bibliotheek Neude de voorstelling ‘Egalus’ in première. Het is een bewerking van het gelijknamige boek van Marije Tolman, het Kinderboekenweek-prentenboek van dit jaar. Egel Egalus prikt iedere dag het bos, de duinen en het stand schoon. Maar er komt meer rommel bij dan hij kan dragen. Voor kinderen van 4+, Theater Bibliotheek Neude. Toegang €12/ €6 voor bibliotheekleden.
Studenten HKU Theater maakten speciaal voor de Kinderboekenweek twee voorstellingen. ‘Een tuin vol leven’ 4+, naar het prentenboek ‘Toen rups een vlinder werd’ van Bette Westera. En ‘Monstermeisje’ 8+, gebaseerd op één van de vertellingen uit ‘De Meisjes’ van Annet Schaap. In diverse bibliotheken, toegang €2,50. Meer informatie is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

‘Hallo-o-o daarboven’ 3-6 jaar

Op zondag 9 oktober kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar in Bibliotheek Neude naar het Verhaalatelier ‘Hallo-o-o daarboven!’ Eerst wordt het prentenboek van Matthew Farina voorgelezen. Daarna knutselen ze een gi-ga-groen bladerenboek. In het Atelier Bibliotheek Neude, zondag 9 oktober, van 11.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.00 uur. Kosten €10/ €5 voor bibliotheekleden.
Meer informatie, veel boeken over het thema ‘Gi-ga-groen!’, het volledige programma en alle tickets is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Voorleeshelden

Voorleeshelden zijn vrijwilligers van Utrechtse bedrijven. Zij lezen op woensdag 5 oktober voor in alle dertien vestigingen van Bibliotheek Utrecht en vijf vestigingen van McDonald’s Utrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].