Grote prijs van Leidsche Rijn | Foto: Lisanne Lentink

De Grote Prijs van Leidsche Rijn zoekt jonge muzikanten

De tiende editie van Grote Prijs van Leidsche Rijn staat op het punt van losbarsten. De jaarlijkse bandwedstrijd voor jongeren wordt georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Tientallen muzikanten doen mee in de strijd om mooie bandprijzen.

De wedstrijd is in 2013 in het leven geroepen om jonge muzikanten die woonachtig of schoolgaand zijn in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern bij elkaar te brengen en hen een podium te bieden. Vele finalisten vinden uiteindelijk hun weg naar de stedelijke festivals en podia zoals Clash of the Titans, Bevrijdingsfestival Utrecht, dB’s en De Helling. De jury bestaat uit diverse muziekprofessionals die de bands van feedback zullen voorzien. Op het spel staat o.a. een professionele opname, maar ook coaching of masterclasses, want het gaat ten slotte om de ervaring en de muzikale ontwikkeling.
De voorrondes vinden plaats op vrijdag 18 nov (Leidsche Rijn College), donderdag 24 nov (Amadeus Lyceum/CultuurCampus) en vrijdag 25 nov (Academie Tien). Elke voorronde levert een juryprijswinnaar en een publiekprijswinnaar op. Deze stromen door naar de finale op vrijdag 16 december in Azotod.
Om mee te doen moet de gemiddelde leeftijd van de bandleden tussen de 12 en 19 jaar zijn. Het aanmeldformulier is samen met de overige voorwaarden te vinden op www.klub19.nl.

Jamsessies

Op donderdag 6, 13, 20 en 27 okt kunnen jonge muzikanten (12-19 jaar) van 17.00-20.30 uur meedoen met de vrijblijvende jamsessies in Azotod. Deze zijn speciaal bedoeld om andere muzikanten te leren kennen en weer even samen te kunnen jammen. Zowel bands als individuele muzikanten zijn van harte welkom om mee te doen. Het is een uitstekende plek om een ontbrekend bandlid te leren kennen.

KLUB19 Crew

Ook achter de schermen zijn jongeren actief bij de organisatie van de Grote Prijs. De KLUB19 Crewleden regelen de bar, kassa, backstage, catering en zelfs de techniek. Nieuwe crewleden zijn van harte welkom.

Aanmelden voor de crew of de jamsessies kan via boris@KLUB19.nl of via dm @KLUB19 op Instagram. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl.

Foto: Grote prijs van Leidsche Rijn | Fotograaf: Lisanne Lentink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.