Marijke Bongers compilatie september 2022

Dutch Sustainable Fashion Week bij Steede Hoge Woerd

Tussen 6 en 12 oktober vindt de landelijke Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Ook in Leidsche Rijn zijn diverse activiteiten in het kader van deze themaweek. Bij de expositie Compostkleding (nog te zien t/m zondag 16 oktober) is een speciaal activiteitenprogramma. Met de themaweek en de expositie vragen we aandacht voor de problematische kant van onze fashion (milieuvervuiling, afval) én laten we mogelijke oplossingen zien. Doe mee met workshops, luister naar lezingen en doe mee met activiteiten.

Lezing door prof. Dr. Han Wösten – recent te zien bij tv-programma Atlas van de NTR op NPO2

Wat hebben kleding, plastic en schimmels met elkaar te maken? Prof.dr. Han Wösten van de Universiteit Utrecht komt het donderdagavond 6 oktober vertellen in een gratis lezing in het Castellum Hoge Woerd in Utrecht. In het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week en de expositie Compostkleding, georganiseerd door Utrecht Natuurlijk. Han Wösten kon je afgelopen week zien in het tv-programma Atlas van de NTR. Presentator Lieven Scheire ging op zoek naar de verschillende toepassingen van schimmels.

Workshop kunstenaar Afke Huitema

Zelf materiaal maken van de lisdodde: broche, hanger of button, laat je creativiteit spreken! De lisdodde (ook bekend als de plant met de sigaren) biedt veel mogelijkheden. Je kunt delen van deze plant eten, maar je kunt er ook mee weven, vlechten, en er draad van maken. Op vrijdag 7 oktober geeft kunstenaar Afke Huitema een workshop over lisdodden.

Workshop kunstenaar Ilse Kremer

Verven kun je ook met schimmels. De meest knallende kleuren krijg je ermee. Gewoon lekker zelf aan de slag met een pannetje en verven vanaf je keukenwerkblad. Zaterdag 8 oktober geeft kunstenaar Ilse Kremer een workshop verven met schimmels. En nee, dat is niet vies 😊

Workshop kunstenaar Marijke Bongers

Op zondag 9 oktober geeft kunstenaar Marijke Bongers een Workshop verven met wilg. Deze workshop is al volgeboekt.

Alle workshops en activiteiten vinden plaats op Steede Hoge Woerd, in het Castellum Hoge Woerd. Organisatie door stichting Utrecht Natuurlijk:

  • Donderdag 6 oktober, lezing Han Wösten: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/lezing-prof-dr-han-wosten-schimmel-is-het-nieuwe-plastic/
  • Vrijdag 7 oktober, workshop Afke Huitema: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/lisdodde/
  • Zaterdag 8 oktober, workshop Ilse Kremer: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/fabulous-fungi-tie-dye/
  • Meer informatie over de expositie Compostkleding, te zien t/m zondag 16 oktober: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/compostkleding
  • Het fragment van tv-programma Atlas met Han Wösten: https://www.npostart.nl/POMS_NTR_20007531

Foto: Ilse Kremer

Foto: Ilse Kremer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].