Wildplukdiner Gigagroen bij Resto VanHarte

Kinderboekenweekdiner Bij Resto VanHarte met wildplukwandeling

Buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht organiseert op vrijdag 7 oktober in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk een ‘eetbaar groen’ diner. Toos Poels, wijkbewoner en liefhebber van eetbare wilde bloemen en planten neemt de gasten tussen de gangen mee op een kleine excursie in de straat. Er is zoveel aan lekkers te vinden voor de deur, zelfs in de stad en midden in een nieuwbouwwijk! Kruiden, noten, eetbare bloemen…De ‘oogst’ wordt direct verwerkt in het hoofdgerecht. Verser eten kan bijna niet! Ben je ook benieuwd naar wat er aan eetbaar lekkers groeit in je wijk? En wil je lekker, betaalbaar uit eten gaan en nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan! Het diner is voor alle leeftijden; kinderen zijn ook welkom.

Programma

Zoals gewoonlijk kookt het vrijwilligersteam onder leiding van een professionele chef-kok een lekker en vers driegangendiner. De tafel is gezellig gedekt.  Na het voorgerecht neemt gids Toos de gasten mee op een kleine wandeling rondom het buurthuis. Ze laat zien welke eetbare planten en bloemen er groeien en vertelt hoe je deze herkennen kunt. Het is maar een paar honderd meter ver en het is mogelijk om mee te gaan als je slecht ter been bent. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en samen op zoek te gaan. Tijdens de rest van het diner kunnen ervaringen worden uitgewisseld en liggen er boeken ter inzage. En natuurlijk wordt er geproefd van wat er geplukt is onderweg!

Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte

Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Dit kan via reserveren.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft. Deze avond is onderdeel van een reeks van 10 ‘geschiedenisdiners’ bij Resto VanHarte, georganiseerd in het kader van 900 jaar Utrecht.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.