buiten_voorlezen_De_Klimroos

Gi-ga-groene Kinderboekenweek De Klimroos zorgt voor veel leesplezier!

Over een groen grastapijt, verlicht door groene lampen en met het geluid van de jungle op de achtergrond betraden de leerlingen van obs De Klimroos afgelopen week hun schoolgebouw. De zintuigen van de kinderen werden opengezet tijdens de landelijke Kinderboekenweek met als thema Gi-ga-groen!

Door te luisteren naar het gedicht ‘Meer groen’ werden de kinderen op de eerste dag aangezet tot denken over hun eigen droomomgeving. Rian Visser schreef het gedicht bij haar boek ‘Het geheim van de groene straat’. Prachtige tekeningen maakten de leerlingen hierbij. Op vrijdag 7 oktober was het feest voor groep 7 en 8. Met de bus mochten zij naar de bibliotheek op de Neude naar de voorstelling van Andy Griffiths. Natuurlijk mochten de kinderen zelf ook vragen stellen en hun boek laten signeren door Andy Griffiths. Het was een hele speciale dag!

Op woensdag 12 oktober togen de groepen om de beurt naar het mooi versierde bosje bij de school om te luisteren naar een voorleesverhaal van hun juf of meester. In deze groene buiten omgeving werd na afloop genoten van een beker warme chocolademelk met slagroom. Voor zowel de juffen en meesters als de kinderen een geweldige ervaring!
In samenwerking met Brede School De Klimroos werd op donderdag het grote Kinderboekenfeest georganiseerd waar de kinderen aan allerlei activiteiten mee konden doen. Van bodemdiertjes zoeken tot groene gloeilichtjes maken. Ook gingen de leerlingen van groep 8 naar Peutercentrum Parkwijk om daar de peuters voor te lezen.
Op vrijdag werd de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een grote prijsuitreiking voor het mooiste verhaal, tekening en het beste voorleestalent waaraan in de voorliggende dagen was gewerkt.
Natuurlijk werd er de hele week veel gelezen en voorgelezen, werd de groene wereld samen betreden en is er tussendoor nog veel kennis opgedaan over verschillende dieren en natuurverschijnselen.
Met al deze activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is het bevorderen van leesplezier ten volle benut. Met een eigen schoolbibliotheek in huis wordt dit blijvend gestimuleerd.

Over obs De Klimroos
Obs De Klimroos in Parkwijk (Utrecht Leidsche Rijn) heeft als missie om leerlingen een wereldwijs gedachtegoed mee te geven. Hier hoort zeker bij dat leerlingen in aanraking komen met verschillende sporten, kunststromingen en verschillende culturen. De slogan van de school zegt het allemaal: “SAMEN DE WERELD IN!”

Meer informatie over obs De Klimroos is te vinden op: www.obsdeklimroos.com
of Instagram: obs_de_klimroos
Meer informatie over Brede School De Klimroos: https://bredeschoolutrecht.nl/klimroos/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].