Staatssecretaris_trapt_griepprikcampagne_af_in_Leidsche_Rijn

Staatssecretaris trapt griepprikcampagne af in Leidsche Rijn

Maandagochtend 17 oktober 2022, op Nationale Griepprikdag, vond de aftrap van de landelijke campagne voor de jaarlijkse griepprik plaats bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra in Parkwijk. Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Ted van Essen, voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting, waren ter plaatse.

Over de griepprikcampagne

Met de campagne wordt onder meer aandacht gevraagd voor het belang van de griepprik voor mensen die in een risicogroep vallen: mensen van 60 jaar en ouder, mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of nieraandoeningen, en mensen met weinig afweer. Zij krijgen zoals zij gewend zijn een uitnodiging per post van hun huisarts voor de jaarlijkse griepprik.

“We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de griepprikcampagne”, aldus Fenneken Meulink, medisch directeur-bestuurder en huisarts bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. “Juist nu we elkaar weer allemaal zien en de druk op de zorg hoog is, is het extra belangrijk om de griepprik te nemen. Zo zorgen we samen dat kwetsbaren minder risico lopen om de griep op te lopen.”

Uitbreiding van griepprikgroep

Tegenwoordig komen ook zwangere vrouwen (vanaf 22 weken), mensen met morbide obesitas en epilepsiepatiënten in aanmerking voor een griepvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat deze groepen een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van de griep. “Mensen die in deze categorieën vallen maar geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen tot de jaarwisseling zelf contact opnemen met hun huisarts”, vervolgt Meulink. “De huisarts kijkt vervolgens of de patiënt voor de gratis vaccinatie in aanmerking komt.”

Over Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

De stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG) werd meer dan 20 jaar geleden opgericht met een doel: de beste zorg in de buurt leveren. De organisatie staat met haar 5 centra voor uiteenlopende, persoonsgerichte en toegankelijke zorg voor alle bewoners in Leidsche Rijn.

Bovendien is Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra een academische werkplaats: ze streven naar het continu verbeteren van het zorgaanbod door wetenschappelijk onderzoek te doen en te innoveren. De organisatie werkt daarin intensief samen met UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Hogeschool Utrecht en Fontys Hogeschool Eindhoven.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven