Willibrordschool in Vleuten ging Wandelen voor water_

Willibrordschool in Vleuten ging “Wandelen voor water”

Woensdag 9 november jl. heeft Rotary Utrecht Fletiomare voor de 9e keer een sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor het drinkwaterproject van Simavi. Dit jaar hebben 180 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Willibrordschool, heel hard hun best gedaan om veel geld op te halen voor dit project.

De week vooraf aan de sponsorloop hebben de leden van de Rotary een gastles gegeven aan de kinderen over het belang van veilig drinkwater en hygiëne. Veilig water en een toilet zorgen ervoor dat kinderen naar school kunnen, zodat ze in staat zijn een toekomst te creëren en dat ze minder vaak ziek zijn.

De schoolkinderen liepen een parcours van 6 kilometer door het Máximapark met op hun rug een ballast van 6 kilo, vergelijkbaar met wat de kinderen in Afrika vaak dagelijks moeten doen om veilig water te halen. Hiermee werd het voor de leerlingen invoelbaar wat leeftijdgenootjes doorstaan.

Onderweg werden de leerlingen en docenten getrakteerd op een heerlijke krentenbol van de warme bakker.

Moe, maar trots op hun prestatie keerden de kinderen terug op school. Daar konden de leden van de Rotary melden dat de kinderen met deze actie € 3.325,- hadden opgehaald, een prachtig bedrag!

Voor meer informatie over de Rotary Utrecht Fletiomare, haar acties, haar doelen en om eventueel zelf lid te worden verwijzen we je naar www.rotary.nl/utrechtfletiomare. Voor positieve en enthousiaste nieuwe leden staan wij altijd open.

Willibrordschool in Vleuten ging Wandelen voor water_

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven