Ridders_en_Kastelen_bij_Resto_VanHarte_Leidsche_Rijn

Ridders en Kastelen bij Resto VanHarte Leidsche Rijn

18 november Themadiner over historie van deze streek: Ridders en Kastelen
Resto VanHarte organiseert op 18 november samen met historische vereniging Leidsche Rijn Vleuten de Meern een historisch diner. Arthur van der Leij, historicus en redacteur van de Historische Vereniging neemt ons deze avond mee naar de tijd van ridders en jonkvrouwen in de kastelen en burchten in de omgeving van het tegenwoordige Leidsche Rijn. Hoe zag het leven er toen uit, voor de ridders in hun kastelen en voor de gewone mensen daaromheen? En wat is er in deze tijd nog terug te zien van deze roemruchte geschiedenis, als je goed kijkt?

Programma

Deze avond serveert het Resto VanHarte team een speciaal diner met een Middeleeuws tintje. Tussen de gangen geeft Arthur van der Leij een presentatie over de fascinerende geschiedenis van de mensen die een grote rol speelden in de machtsverhoudingen van destijds. Er is volop ruimte om vragen te stellen en ook om verder te praten tijdens het diner waarbij Arthur ook zelf aanschuift.

Harnas of malienkolder

Dit is het laatste diner in de serie geschiedenisdiners van 2022. ‘We vinden het ontzettend leuk om dit diner samen met de Historische Vereniging te kunnen organiseren. Het is zo bijzonder om een glimp op te kunnen vangen van wat er zich in de loop van de eeuwen heeft afgespeeld op de plek waar wij nu leven!’ aldus Jolanda Panis, restomanager van Resto VanHarte Utrecht. Om dit laatste geschiedenisdiner van Resto VanHarte te vieren in stijl, is er een speciale actie. Wie deze avond het restaurant binnenstapt in harnas, malienkolder, jonkvrouwenoutfit of anderszins stijlvol middeleeuws, dineert met 50% korting!

Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte

Iedereen is van harte welkom bij het buurtdiner. Reserveren is wel nodig. Dit kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur bij Buurtcentrum Bij de Buren aan de Eerste Oosterparklaan 76. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Dus heb je behoefte aan gezelschap, zin om (betaalbaar) uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].