Aadje Piraatje viert Sinterklaas | Afbeeldig: Syb Posthuma

Sinterklaasactiviteiten in de bieb

Kinderen en volwassenen kunnen tot en met 5 december terecht in de bibliotheek voor activiteiten, informatie en leestips rond Sinterklaas. Er is een voorstelling, rijmhulp, het Huis van Sinterklaas, informatie over het feest, veel boekentips en een boodschap van de Sint zelf.

Aadje Piraatje viert Sinterklaas 4+

Midden op zee ziet Aadje Piraatje in de verte de boot van Sinterklaas. Aadje is niet bang, hij houdt wel van avontuur. Voorstelling gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt een aantal verhalen uit een megagroot boek, hij eindigt met het Sinterklaasverhaal. Ook zingt hij Sinterklaasliedjes met de kinderen. Theater Bibliotheek Neude, zaterdag 19 november 13.30-14.30 uur (uitverkocht) en 15.30-16.30 uur. Toegang €12/ €6 voor bibliotheekleden.

Huis van Sinterklaas in Bibliotheek Neude

Sinterklaas logeert ook dit jaar weer in het Catharijneconvent. Een miniatuurversie van zijn huis staat in de Grote Hal van Bibliotheek Neude, van 21 november tot en met 5 december. Kinderen kunnen erin op de foto. Museum Catharijneconvent én Sinterklaas vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om te lezen en steunen de leescampagne van de bieb. Sinterklaas maakte zelfs een leuk filmpje over lezen, te bekijken op de site van Bibliotheek Utrecht.

Waarom surprises?

Elke maand informatie achter de gewoonten en gebruiken in Nederland, voor wie niet hier geboren is. Deze keer over Sinterklaas en surprises. Woensdag 16 november 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Kanaleneiland. Gratis toegang.

Hulp bij het rijmen

Voor degenen die vastlopen bij het rijmen en dichten is er het Poëziespreekuur. De dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde zitten klaar om te helpen. Grote Hal Bibliotheek Neude, donderdag 2 december 14.00-17.00 uur. Gratis inloop.

Sinterklaas leestips

In alle Utrechtse bibliotheken en op de site van de bieb zijn er veel Sinterklaasboeken en leestips te vinden. En in ‘De Voorleeshoek’ kunnen kinderen van 0-10 jaar digitaal voorgelezen worden, met prenten en muziek. Met wekelijks nieuwe online verhalen, gratis toegankelijk voor bibliotheekleden.

Afbeelding: Aadje Piraatje viert Sinterklaas | Afbeeldig: Syb Posthuma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].