takenlijst_todo_taak_foto_Glenn_Carstens-Peters

Verhuisd naar Leidsche Rijn? Zet dit op je to-do list!

Als je kortgeleden naar Leidsche Rijn bent verhuisd (of als je plannen hebt om een huis te kopen in dit leuke stukje Utrecht), dan zijn er een aantal dingen die belangrijk om goed te regelen. Om je een beetje op weg te helpen, zetten we deze zaken voor op jouw to-do list even voor op een rijtje. Verhuisd naar Leidsche Rijn? Zet deze dingen dan op je to-do list!

Tandarts en huisarts

Eén van de eerste belangrijke dingen die je moet regelen, is de inschrijving bij een nieuwe tandarts en huisarts. Het kan natuurlijk zijn dat je van het centrum van Utrecht naar Leidsche Rijn bent verhuisd en dat je dus gemakkelijk nog jouw oude praktijken kunt bezoeken. Is dit niet het geval, zorg dan dat je contact opneemt met een huisartsenpraktijk in jouw nieuwe buurt. Zoek daarnaast ook naar een nieuwe Tandarts in Leidsche Rijn. Mocht er iets gebeuren, dan weet je tenminste zeker dat je zo snel mogelijk terecht kunt.

Inschrijven op een school of kinderopvang

Als je kinderen hebt, dan is het een goed idee om al ruim voor de verhuizing op zoek te gaan naar een geschikte school. Veel scholen hebben namelijk een wachtlijst. Hoewel het gelukkig in de praktijk toch wel voorkomt dat een plekje wordt vrijgemaakt voor nieuwe leerlingen. Iedereen heeft tenslotte recht op onderwijs. Bezoek in ieder geval een aantal scholen voordat je een definitieve keuze maakt. Dit alles geldt overigens ook voor het zoeken naar een goede kinderopvang.

Rijdt de verschillende routes

Zorg dat je, voordat het ‘echte leven’ begint, alle routes hebt gereden naar school, de kinderopvang, de sportschool, je – nieuwe – baan enzovoorts. Doe dit met de auto en de fiets zodat je weet waar je heen moet en niet hoeft te zoeken. Dit voorkomt een hoop stress in het verkeer en dat maakt alles een stuk veiliger. Als je kinderen hebt die zelfstandig naar school fietsen, dan is het aan te raden om samen met hen de route te fietsen. Ook daarbij geldt: weinig stress zorgt voor een betere en veiligere deelneming aan het verkeer.

Faciliteiten in Leidsche Rijn

Natuurlijk is het zo nu en dan ook wel fijn om er even tussenuit te gaan. Gelukkig biedt Leidsche Rijn een breed scala aan leuke restaurant en bars om te bezoeken. Daarnaast is er ook een bioscoop voor een avondje (of ochtendje) film en zijn er verschillende sportscholen waar je naar hartenlust kunt trainen. Voor kinderen zijn er veel leuke speeltuinen, waaronder een natuurspeeltuin, een bosspeeltuin en een bouwspeeltuin. Waar kinderen spelen, gebeuren ook regelmatig ongelukjes. Is er sprake van een afgebroken tand, dan kun je dus terecht bij de tandarts waar je je hebt ingeschreven.

Organiseer een buurtborrel

Als je ergens nieuw komt wonen dan is er natuurlijk een soort van informele etiquette dat je jezelf even voorstelt aan jouw (naaste) buren. Je zou in theorie alle deuren langs kunnen gaan om handen te schudden, maar als je liever in één keer kennismaakt met iedereen, dan kun je ook een buurtborrel organiseren. Stel mensen op de hoogte door een uitnodiging in de brievenbus te doen en vraag om een r.s.v.p. zodat je weet wie je kunt verwachten. Op deze manier weet je precies wat je aan inkopen moet doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.