WIL in je buurt steunt Speelgoedbank

Speelgoedbank De Meern, beter bekend onder de naam ‘Het Speelkwartier’, heeft een grote donatie ontvangen. De vrijwilligersorganisatie WIL in je buurt verraste Het Speelkwartier met een cheque van maar liefst 750 euro. Hiermee wil de Speelgoedbank nieuw speelgoed aanschaffen. “Wij hebben vooral een tekort aan speelgoed voor 10, 11 en 12-jarigen” zegt Jolanda Borst van Het Speelkwartier. “Deze donatie is daarom heel welkom.”
WIL in je buurt is een vrijwilligersorganisatie in Vleuten-De Meern. Ca. 100 vrijwilligers zetten zich bij WIL in om buurtbewoners te helpen met kleine dingetjes die ze zelf niet meer kunnen. Zo is er bijvoorbeeld de klussendienst, die mensen helpt bij klusjes in en om het huis. Klanten betalen daarvoor een symbolisch bedrag. Dat geld wordt verzameld en elk jaar kiezen de vrijwilligers van de klussenhulp hiervoor een goed doel. Dat werd dit jaar Het Speelkwartier.
Het Speelkwartier is erg blij met deze donatie. De 18 vrijwilligers van Het Speelkwartier zorgen ervoor dat ook de armste kinderen in de wijk met speelgoed kunnen spelen. “Het gaat dan om actief speelgoed” benadrukt Jolanda Borst. “Speelgoed waar écht mee gespeeld wordt en goed is voor de ontwikkeling van een kind. Hiervoor zijn wij afhankelijk van mensen die speelgoed doneren” aldus Jolanda. “Speelgoed dat schoon, heel en compleet is. Wij maken vervolgens kinderen blij die een indicatie voor deze hulp hebben” zegt zij.
Voor meer informatie over Het Speelkwartier is er de website speelgoedbankdemeern.nl. Wil jj ook vrijwilligerswerk doen bij WIL in je buurt dan kun je kijken op wilinjebuurt.nl.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven