statistieken

Leer hoe je het beste kan handelen door deze slimme tips

Het is geen geheim dat deposito sparen tegenwoordig amper meer iets oplevert. Investeren is een verstandige manier om meer rendement uit je geld te halen en het is tevens een uitstekend alternatief voor sparen. Een hoge inleg is tegenwoordig niet eens meer vereist bij geld investeren. Er zijn namelijk talloze manieren en websites die investeren met weinig geld eenvoudiger maken. Of je nou een groot bedrag of een klein bedrag in legt, het kan soms best lastig zijn om wegwijs te worden in de aandelenmarkt.
Omdat investeren tegenwoordig een stuk laagdrempeliger is door de opkomst van online forex brokers kan het soms best lastig zijn om een goede keuze te maken. De keuze van een broker bepaalt in verregaande mate de handelservaring. Het animo voor online handelen heeft ervoor gezorgd dat er thans meer Forex brokers en trading websites dan ooit zijn. Maar hoe maak je als belegger dan een goede keuze als het gaat om het kiezen voor een forex broker?

Bedenk een plan van aanpak

Als je gaat beginnen met beleggen is het handig om een plan van aanpak te hebben. Die ziet er ongeveer zo uit:

Risico’s: Ga na wat de risico’s zijn en stem de strategie en investering hier op af. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft bijvoorbeeld veel invloed op de aandelen van gas- en electrabedrijven.

Looptijd: Bedenk de looptijd van de investering. Veel beleggers houden zich vast aan deze termijnen; korte termijn (0-5 jaar), middellange termijn (5-15 jaar) of lange termijn (15+ jaar). Beleggers die voor lange termijn gaan kiezen vaak voor de minst fluctuerende aandelen.

Vermogen: Bepaal het investeringsbedrag. Er wordt altijd aangeraden om geen geld te investeren dat nu (of in de nabije toekomst) nodig is voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld een hypotheek.

Voorkeur: Ook is het verstandig om te bepalen met welk type investering een belegger persoonlijk affiniteit heeft. Dit zal de drang naar kennis namelijk vergroten, en in het voordeel van de belegger werken.

Onderzoek: Doe vooral altijd voldoende onderzoek alvorens te beginnen met investeren. Het is altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van de markt.

Het kiezen van een broker

Na het maken van een plan van aanpak is het tijd om te kiezen voor een broker. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? In het plan van aanpak is er als het goed is gekozen door de belegger in welk instrument zij willen gaan handelen, bijvoorbeeld aandelen of crypto. De eerste stap is dan ook om te kijken welke instrumenten de specifieke brokers aanbieden.
Als het goed is, is er dan al een klein lijstje gevormd met brokers die specifieke instrumenten aanbieden. Dan is het tijd om te gaan kijken naar de kosten. Alle brokers, geen één uitgezonderd, gebruiken kosten als marketing middel. Zo zijn er bijvoorbeeld brokers die “zonder commissie handelen” aanbieden, let met dit soort brokers altijd goed op. Online brokers moeten namelijk zelf ook kosten maken om hun klanten toegang tot de markt te verlenen. Deze kosten moeten op zijn minst terugverdiend worden. Als er geen commissies gelden kan je je als belegger af gaan vragen hoe een broker dan zijn kosten terug verdient.

Betrouwbaarheid van een broker

Eén van de belangrijkste dingen om te weten bij de keuze voor een broker is of deze betrouwbaar is of niet. Er zijn tegenwoordig namelijk een hoop frauduleuze brokers. Onderzoek naar de meest betrouwbare broker begint doorgaans al op de website van de broker zelf. Elke broker zou namelijk duidelijke en openbare informatie moeten verschaffen over een aantal kernpunten:

  • Contactinformatie van de online broker: de beste online brokers vermelden contactinformatie zoals e-mail adressen, telefoonnummers of een chat functie. Het is belangrijk dat de broker gemakkelijk te bereiken is. Wees voorzichtig met brokers die alleen online contactformulieren hebben, moeilijk te bereiken zijn (bijvoorbeeld niet te bellen of e-mailen).
  • De broker moet een betrouwbare website hebben. Vaak als een site veel vastloopt of hij werkt niet naar behoren zit er al een luchtje aan.

Om dit artikel even kort samen te vatten, wordt online beleggen en investeren steeds populairder. Dit komt omdat het ook laagdrempeliger wordt door de vele online brokers die actief zijn tegenwoordig. Om goede keuzes te maken als het gaat om investeren is het handig om eerst een plan van aanpak te maken en om daarna op zoek te gaan naar een goede broker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].