Goed goud geld | NUT

10-jarig jubileum voor zomerse theatertraditie in Utrecht Leidsche Rijn

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) viert feest in 2023! Thuisbasis Utrecht Leidsche Rijn bestaat 25 jaar en daarin heeft het theatergezelschap zelf ook twee mijlpalen te vieren. De 10e editie van hun bekende zomervoorstelling op locatie staat op de agenda, getiteld Goed goud geld (concept en spel: Greg Nottrot). De voorstelling is eerst te zien op festival Oerol op Terschelling en daarna op locatie in Utrecht Leidsche Rijn. Voor kleuters speelt de vijfde familievoorstelling van het NUT ooit. In het voorjaar en de herfst is King Bling Bling (4+) (tekst: Floor Leene, regie: Maurits van den Berg) te zien op scholen en in theaters. Vanaf eind oktober is The Holiday Show 20 avonden te zien in Utrecht (van en met: Joep Hendrikx, Floor Leene en Greg Nottrot).

Goed goud geld: 10e zomervoorstelling van het NUT

Al sinds 2013 (Geluk) speelt het NUT jaarlijks op een bijzondere locatie ergens in hun thuisstad Utrecht Leidsche Rijn een paar weken aaneengesloten een zomerse voorstelling met diner. Een feest voor trouwe bezoekers die geen jaar overslaan én legio nieuwe bezoekers uit de stad en de rest van het land. Op 29 juni 2023 gaat in Utrecht Leidsche Rijn nummer 10: Goed goud geld in (Utrechtse) première. De voorstelling is daarvoor ook al op theaterfestival Oerol op Terschelling te zien, maar dan zonder diner.
Met Goed goud geld maakt theatermaker en artistiek leider van het NUT Greg Nottrot ‘geld’ tot thema van de zomer van 2023. Het is tijd om de wereld te redden en het kapitaal eerlijk te verdelen. Dat begint al bij kaartjes kopen: er zijn tarieven voor een kleine beurs, voor de sterkste schouders en alles daar tussenin.

King Bling Bling: koning Midas voor jong en oud (4+)

Sinds 2016 maakt het NUT familievoorstelling. De vijfde productie ziet in 2022 het levenslicht. In het voorjaar én het najaar van 2023 is voor jong en oud vanaf 4 jaar King Bling Bling te zien. Een warme kleutervoorstelling waarin Koning Midas het meisje Ruby mee probeert te slepen in zijn hebzucht. In de meivakantie staat de voorstelling in het eigen huis van het NUT op het Berlijnplein. De productie tourt ook langs scholen en langs theaters in het land.

De Holiday Show: spelspektakel over het roerige leven van een quizmaster

In 2022 introduceerde het NUT de wintervoorstelling: al het goede van de beroemde en geliefde zomervoorstellingen, maar dan in de donkere tijd van het jaar. Een grootschalige locatieproductie met diner op locatie in thuisstad Utrecht, voor het broodnodige licht in donkere dagen. Eind oktober gaat The Holiday Show in première. Een theatrale spelshow vol glitter, glamour en prrrijzen. Waarom langzaam verdienen als je snel kan winnen??

Over het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Het NUT is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. In drie jaarlijks terugkerende theatertradities (familie-, zomer- en wintervoorstelling) onderzoeken we steeds één actueel thema. In 2023 is dat de toekomst van geld. Eerder deden we dat al met de toekomst van het werk (2021) en de toekomst van god (2022) en in 2024 staat de toekomst van de dood centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].