Petra Jongerius

Lezing: Petra Jongerius over rouwen na het verlies van haar zoon

Vrijdag 20 januari van 15.00 – 16.30 uur is Petra Jongerius te gast in Bibliotheek Vleuterweide. Zij vertelt over het rouwproces van haar en haar Marokkaanse man na het verlies van hun zoon Ilias. Abdelkader Benali schreef op haar verzoek ‘Paradijsvogel boven de Hoge Woerd’, een roman waarin Ilias voortleeft.

Bi-culturele rouw

Stichting Tröst en Bibliotheek Vleuterweide organiseren deze themabijeenkomst over verlies en (bi-culturele) rouw. Petra Jongerius vertelt over het rouwproces van haar en haar Marokkaanse man na het verlies hun zoon Ilias. Hij werd in 2015 aangereden door een bus en overleed. Petra en haar man rouwen ieder op hun eigen, soms heel verschillende, manier.

Paradijsvogel boven de Hoge Woerd

Na zijn overlijden ging Petra brieven schrijven aan Ilias. Een uitweg voor de herinneringen en emoties die horen bij zo’n groot verlies. Ook las ze boeken van anderen met vergelijkbare ervaringen. Een Marokkaans-Nederlands rouwverhaal van twee ouders die een kind verliezen was er nog niet. Daarom zocht zij contact met Abdelkader Benali en vroeg hem of hij dat wilde schrijven. Hij liet zich inspireren en schreef ‘Paradijsvogel boven de Hoge Woerd’, een nieuwe roman waarin Ilias voortleeft.

2 gedachten over “Lezing: Petra Jongerius over rouwen na het verlies van haar zoon”

 1. De Meern, het gonst en tegelijkertijd is het oorverdovend stil..
  Deze zinnen schreef ik op toen het verschrikkelijke nieuws van het noodlottige ongeluk van Ilias doordrong in ons dorp. De impact onder ouders en kinderen ontzettend groot., wetend dat het voor zijn ouders en voor zoveel mensen om hem heen nooit meer hetzelfde zou zijn. Het monument voor Ilias herinnert ons er nog regelmatig aan.

  ‘Paradijsvogel boven de Hoge Woerd’ verkrijgbaar via Bol.com en Koboplus

 2. Truus van de Kamp

  Ik heb het boek gelezen en ben onder de indruk .
  Jarenlang ben ik hulpverlener geweest voor mensen uit andere culturen.
  Nu begeleid ik nog steeds Rouwgroepen binnen een kerkelijke gemeenschap.
  Zal graag aanwezig zijn op de 20e januari
  hg Truus van de Kamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.