burgemeester Sharon Dijksma

Douwe Bob en burgemeester lezen voor

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. In alle Utrechtse bibliotheken kunnen kinderen tot 6 jaar luisteren naar het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Er zijn voorleesfeestjes, er is theater en een Voorleesontbijt met Douwe Bob.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is leuk! Niets fijner dan samen met je peuter, kleuter of kleinkind een boekje lezen. Daarnaast is het ook belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom zijn er elk jaar in januari de Nationale Voorleesdagen voor kinderen tot 6 jaar.

Voorleesontbijt met Douwe Bob (2+)

Singer-songwriter Douwe Bob zorgt voor een feestelijke start van de Nationale Voorleesdagen. Hij leest voor uit het prentenboek van het jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld. Uiteraard gaat Douwe Bob niet naar huis voor hij zelf een liedje gezongen heeft. Woensdag 25 januari van 9.30-10.15 uur in de Grote hal van Bibliotheek Neude. Kaartjes, inclusief ontbijt, zijn €5/ €2,50 voor bibliotheekleden.

Voorleesfeestjes van Maximiliaan Modderman (3-6)

In alle Utrechtse bibliotheken wordt voorgelezen uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Daarna is er een feestje met slingers, iets lekkers en een feestmuts voor alle kinderen en hun knuffel. Utrechtse voorleeshelden, medewerkers van Utrechtse bedrijven, lezen ieder half uur voor. In alle Utrechtse bibliotheken (m.u.v. Waterwin), elk half uur van 15.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. Burgemeester Sharon Dijksma leest voor in Bibliotheek Neude om 15.00 uur.
Ook drie wethouders gaan voorlezen: Linda Voortman in Bibliotheek Oog in Al (15.00 uur), Susanne Schilderman in Bibliotheek Tuinwijk (15.00 uur) en Dennis de Vries in Bibliotheek Zuilen (16.00 uur).

Voorstellingen

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ (2+) door Marianne van Houten. Vrolijke voorstelling met muziek over feest, vies worden en er lekker een puinhoop van maken. Gebaseerd op het prentenboek van het jaar. In Bibliotheek Neude (29 januari) en Leidsche Rijn Centrum (5 februari). Toegang €12/ €6 bibliotheekleden.
‘Kiekeboe!’ (1+), een aaibare voorstelling van Theater Stof voor de allerkleinsten. Over verstoppen en weer tevoorschijn komen. Na afloop kunnen kinderen spelen. Theater Bibliotheek Neude (5 februari), toegang €12/ €6 bibliotheekleden.
‘Muzikale Verhaaltjes’ met Helga Huisjes. Voorlezen en zingen voor kinderen van 0-2 jaar en hun ouders. In Bibliotheek Hoograven (28 januari), Overvecht (1 februari), Kanaleneiland (3 februari) en Zuilen (4 februari).

Boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’

Het Prentenboek van het Jaar is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld. Maximiliaan Modderman geeft in de tuin een feest voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle kleren en alle beesten in bad. En ook het boek. En de taart. Wat zullen papa en mama daarvan vinden … ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is onderdeel van de Prentenboeken Top Tien.

Gratis miniboekje en voorleestips in meer talen

Voorlezen, ook in de eigen taal, is voor een kind heel belangrijk. Het is leerzaam en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Bovendien is voorlezen erg gezellig! Van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is een miniversie uitgegeven in het Nederlands, Arabisch, Pools en Turks. Deze is gratis af te halen in de bibliotheek. Op de website van de bieb staan voorleestips in het Nederlands, Turks, Arabisch, Pools en Engels. En op woensdag 1 februari wordt in het Nederlands en het Turks voorgelezen in Bibliotheek Leidsche Rijn (15.00 uur) en Bibliotheek Overvecht (15.30 uur). Op zaterdag 4 februari om 11.00 in Bibliotheek Oog in Al. Het voorlezen in het Turks wordt verzorgd door vrijwilligers van het Tulip Institute.

Meer informatie over de Voorleesdagen en tickets zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].