De Vrijstaat Expo Missie Spacebot

De Vrijstaat komt met een nieuwe expositie: Missie Spacebot (6+)

Het is bijna zover: op zondag 12 februari opent De Vrijstaat haar gloednieuwe jaarexpositie Missie Spacebot (6+). Welkom in ruimtestation De Vrijstaat! We hebben je hulp hard nodig, want hoog daarboven is een spacebot in nood. Lukt het jou om de kunstzinnige ruimtemissies te voltooien? In deze spannende doe-expo en escaperoom kun je iedere zondag meer leren over de wereld van slimme computers.

SOS, hulp gezocht! In het ruimteschip van astronaut Jet klinkt een alarmsignaal: er is een spacebot in nood. Op duizenden kilometers afstand van de aarde dreigt een slimme computer uit te vallen. Deze AI heeft snel een reparatie nodig. Schiet met ons mee de ruimte in en vind samen met Jet uit wat daarboven precies aan de hand is. Lukt het jou om de missies te voltooien en de computer weer aan de praat te krijgen?

Doe-expositie en escaperoom Missie Spacebot (6+) gaat over de relatie tussen mens en techniek. Kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen transformeren Het Gebouw van De Vrijstaat tot een ruimtestation waar je kennis maakt met een defecte spacebot. Door verschillende missies leer je deze spacebot steeds beter kennen. Wat zijn zelflerende computers, hoe kunnen ze een rol vervullen in onze wereld en wat zijn de risico’s die ze met zich meebrengen? En hoe zit het eigenlijk met emoties: kunnen computers huilen, of verliefd worden? Op een kunstzinnige, uitdagende en interactieve manier worden kinderen meegenomen in de wereld van slimme apparaten.

Ga je met ons mee op avontuur? Vanaf 12 februari is Missie Spacebot iedere zondag en in de schoolvakanties open van 12.00-17.00 uur. Plan je bezoek via onderstaande button.

Plan hier je bezoek

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven