join_the_take_over_klub19-Foto_Mirel_Masic

Nieuw cultureel jongerenproject van start

Onder het motto “Join the takeover” roept KLUB19 jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op om zich aan te melden voor Podium Takeover, een open podium met coachingstraject waarin alle kunstvormen samenkomen. Tijdens de Kick-Off dag op zaterdag 11 februari in de CultuurCampus kunnen geïnteresseerde jongeren kennismaken met de coaches.

Het voortraject van Podium Takeover is onderverdeeld in vier categorieën, zo kunnen jongeren zich aanmelden voor Tekst, Dans, Muziek of Street-Art, of ze kunnen het techniektraject in. Ook jongeren die al een eigen act of kunstwerk hebben kunnen zich aanmelden. Per kunstvorm zijn er zeven sessies waarin onder begeleiding van professionele coaches wordt toegewerkt naar de takeover: een grote showcase op 15 april bij Podium Hoge Woerd.

Professionele begeleiding

De coachingsessies Tekst (denk aan rap, lied, dichtkunst) zijn geleid door Delladix en Royal, Muziek (songwriting en performance) door Vocal Arts Academy en Street Art door Het Huis van Betekenis. De workshops vinden wekelijks plaats op maandagavond bij Podium Hoge Woerd. Onder regie van theatermaker Reno van Rijsewijk wordt vanuit de coachingsessies een geheel gesmeed, waarin alle kunstvormen samenkomen.

Hulp achter de schermen

Bij de producties van KLUB19 worden jongeren ook achter de schermen betrokken. Jongeren met een passie voor techniek worden tijdens Podium Takeover door de technici van Podium Hoge Woerd gecoacht om zelfstandig het licht en geluid te verzorgen.

Podium Takeover is een project van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, in samenwerking met Podium Hoge Woerd. Leeftijdsindicatie: 12-19 jaar.

Aanmelden kan via www.klub19.nl of stuur een dm naar @klub19

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.