ovhgh

Concert ‘Brahms versus Wagner’

Tijdens dit concert staan twee beroemde componisten uit de Romantiek centraal: Johannes Brahms (1833-1897) en Richard Wagner (1813-1883).

Hoewel beide componisten ongeveer in dezelfde tijd leefden, vertegenwoordigden ze binnen de romantiek verschillende stromingen. Halverwege de 19e eeuw ontstaat wat wel de ‘war of the Romantics’ genoemd wordt: Meer ‘conservatieve’ componisten (waaronder Brahms) groeperen zich tegenover de ‘vernieuwende’ componisten (waartoe Wagner gerekend wordt). Ze gaan elkaar uiteraard niet met echte wapens te lijf, maar uiten hun meningsverschillen in soms niet mis te verstane bewoordingen in verschillende muziektijdschriften uit die tijd.
De kern van het conflict is wat de muziek nu eigenlijk is: een middel om een buiten de muziek gelegen verhaal over te brengen (Wagner), of ‘puur’ muziek (Brahms). Maar is de muziek nu echt zo verschillend of gaan we ook overeenkomsten ontdekken? Dat zullen we jullie vertellen en laten horen op onze concerten.
Op het programma onder andere de Symfonie in C van Wagner en de Academische Festival Ouverture en een paar Hongaarse dansen van Brahms. Voor meer info: www.ovhgh.nl

Concertdata
1 april, 15.00 Concert in de Kerk aan het Lint te Vleuten
15 april, 20.00 Concert in de Opstandingskerk te Woerden
Entree
Volwassenen: €16.50
Vrienden van het orkest: €14.00
Jeugd 13 t/m 25 jaar: €11.50
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Koffie of thee inbegrepen.

1 gedachte over “Concert ‘Brahms versus Wagner’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.