kasteel_de_haar_Grootsch_en_Meesleepend

Kasteel de Haar verlengt tentoonstelling ‘Grootsch en Meesleepend’

De tentoonstelling ‘Grootsch en Meesleepend’, die een inkijkje geeft in de grandeur van het adellijke leven op Kasteel de Haar, wordt vanwege de grote belangstelling en waardering met drie maanden verlengd. Bezoekers aan het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, vlakbij Utrecht, kunnen de tentoonstelling nog tot en met 7 juli bewonderen. Ook de exclusieve rondleiding langs de personeelsvertrekken van het kasteel is alleen nog deze periode te boeken.

Het leven van de familie van Zuylen van Nijevelt, begin 20ste eeuw, kenmerkt zich door luxe diners, fenomenale feesten, weelde en luxe. Het ontbrak de familie en haar gasten van over de hele wereld aan niets. In de tentoonstelling ‘Grootsch en Meesleepend’ komt dit tot leven aan de hand van verhalen en bijzondere objecten langs de route in het kasteel.

Exclusieve rondleiding achter de schermen

Onderdeel van de expositie is de exclusief te boeken rondleiding ‘In dienst van de adel’, over het leven achter de schermen: dat van het personeel op Kasteel de Haar. De rondleiding onthult heimelijke anekdotes en voert langs deuren, gangen en vertrekken die normaal gesproken gesloten blijven voor bezoekers.

Voor de jongste bezoekers

Kinderen verwonderen zich op eigen wijze over het leven van de adel; in de ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’ kunnen zij door interactieve opdrachten spelenderwijs meer over de adel leren.

Meer informatie en tickets

De tentoonstelling wordt vanaf 2 april verlengd tot en met 7 juli en is inbegrepen bij de reguliere toegang tot het kasteel, evenals de ontdekkingstocht voor kinderen. De exclusieve rondleiding ‘In dienst van de adel’ kan apart bijgeboekt worden. Meer informatie is te vinden op www.kasteeldehaar.nl/grootschenmeesleepend.

Over Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Haarzuilens, op steenworp afstand van Utrecht, is een van oorsprong middeleeuws kasteel dat in 1890 door architect Pierre Cuypers is herbouwd in neogotische stijl. Het grootste kasteel van Nederland kenmerkt zich door haar extravagante geschiedenis en unieke collectie kunstobjecten. Samen met de parktuin is Kasteel de Haar het gehele jaar geopend voor bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.