Jongeren_nemen_Podium_Hoge_Woerd_over

Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over

Multidisciplinaire voorstelling over Utrecht 900 jaar in de toekomst

Een groepje archeologen in witte pakken bekijkt aandachtig een kerstmuts op een zuil. “Het móet haast wel een vis zijn”, besluit een van hen. Anderen mengen zich in het gesprek en komen tot totaal andere observaties. Hoe kijken we 900 jaar vanaf nu naar onze huidige wereld en onze stad? Jongeren van KLUB19 maakten er een voorstelling over getiteld ‘Podium Takeover: Hallo, is daar iemand?’, op zaterdag 15 april eenmalig te zien in Podium Hoge Woerd.

Met de oproep “Join the Takeover!” riep Cultuur19 in november 2022 jonge, lokale makers (12-19 jaar) op om mee te doen aan een nieuw open podium in Podium Hoge Woerd. Geen open podium met individuele optredens, maar een professioneel geregisseerde performance waarin alle disciplines welkom waren en ervaring niet vereist. Tientallen jongeren gaven gehoor aan de oproep en meldden zich bij KLUB19, de jongerencommunity van Cultuur19. In diverse wekelijkse coachingstrajecten scherpten de deelnemers hun skills aan op het gebied van rap, beeldende kunst, muziek en zelfs podiumtechniek. Er werd samen gepauzeerd, want het ‘met elkaar iets maken’ is minstens zo belangrijk als jezelf ontwikkelen als maker. Parallel, maar in nauwe samenwerking met regisseur Reno van Rijsewijk, werkten de jongeren van diverse wijkpartners aan hun onderdeel van de performance. De muzikanten van Harmonieorkest Vleuten gaven als voorproefje een concert samen met rapdocenten Delladix en Royal. Theaterschool Utrecht, De Vrijstaat en Drum Works NL sloten zich aan met eigen performances en futuristische drankjes. Een jonge fotografe meldde zich met eigen werk. Op maandag 3 april vond de generale repetitie plaats. De groei na weken werken was aanzienlijk. De enscenering viel op zijn plek, versgeschreven lyrics kregen flow, verlegen ruggen werden trots gestrekt. Het is tijd om de spotlights op te zoeken.

KLUB19 Crew
Bij de producties van KLUB19 worden jongeren ook achter de schermen betrokken. Jongeren tussen 12-19 jaar die mee willen helpen in de organisatie, kunnen contact opnemen via dm @klub19 op instagram of mailen naar [email protected].

Podium Takeover vindt op 15 april om 20.00 uur plaats in Podium Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, De Meern). Kaarten à 1 euro (t/m 18) en 5 euro (18+) zijn verkrijgbaar via www.podiumhogewoerd.nl. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl.

Podium Takeover is een initiatief van Cultuur19 en Podium Hoge Woerd, in samenwerking met diverse wijkpartners (De Vrijstaat, Harmonieorkest Vleuten, De Wilg, Theaterschool Utrecht, Vocal Arts Academy, Huis van Betekenis en Drum Works NL). Met dank aan Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College en Academie Tien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].