King Bling Bling - Het NUT

Familiefeest op het Berlijnplein in de meivakantie

Feestelijke familievoorstelling “King Bling Bling” over ‘hebben, hebben, hebben’ bij het NUT

Bij het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn is in de meivakantie de familievoorstelling King Bling Bling te zien. Theater voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstelling is op 3, 6 en 7 mei twee keer per dag te zien: om 11 uur en om 14:30 uur.

De voorstelling King Bling Bling begint midden in de nacht. Het meisje Ruby kan niet slapen. Want morgen wordt ze vijf en ze kan niet wáchten tot het feest begint en ze haar cadeautjes open mag maken. Ze sluipt uit bed en kan zich bijna niet inhouden om het papier alvast los te scheuren. Maar dan verschijnt de magische Koning Midas. Een godenzoon, een mythische held, maar vooral expert op het gebied van cadeautjes…

Met liedjes en lekkers!

King Bling Bling is een komische, energieke, beeldende en muzikale familievoorstelling, boordevol speciaal voor de voorstelling gemaakte liedjes. En dat is niet het enige. Bezoek je een familievoorstelling bij het NUT op het Berlijnplein? Dan maakt het NUT daar altijd méér van dan alleen een voorstelling. Na afloop van elke voorstelling viert het hele publiek mee met de vijfde verjaardag van het personage Ruby. En daar hoort natuurlijk iets lekkers bij!

Griekse mythe voor jong en oud

Wat als je alles hebt, maar méér wilt? Als je honger hebt naar goud. Dan wens je alles van goud. Althans, zo dacht Koning Midas erover. Koning Midas was een hele rijke koning in het oude Griekenland. Hij hield zoveel van goud, dat hij wenste dat alles wat hij aanraakte in goud zou veranderen. Maar toen zijn wens uitkwam, realiseerde hij zich dat hij geen gewoon leven meer kon leiden. Hij kon niet eens eten of drinken, omdat alles wat hij aanraakte meteen in goud veranderde! Uiteindelijk smeekte hij om zijn gave weg te nemen, en leerde hij dat er belangrijkere dingen zijn dan alleen maar rijkdom.

Het NUT maakt elk jaar een familievoorstelling gebaseerd op een Griekse mythe. Theatermaker en -schrijver Floor Leene schrijft steeds een nieuw stuk, op oeroude fundamenten. Hoewel de verhalen misschien wel duizenden jaren oud zijn, blijven Griekse mythen nog steeds relevant en waardevol in onze moderne tijd. Ze bevatten tijdloze lessen over moed, liefde, verraad, menselijkheid en de kracht van het lot. Of in het geval de mythe van Koning Midas: hebzucht en waarde.

“Ik schrijf graag vanuit het perspectief van een kind, omdat ik kinderlogica voor grote thema’s vaak heerlijk verhelderend vind.”

Floor Leene (schrijver)

Meer informatie en kaartverkoop

Op de site van het NUT staan alle data en tijden vermeld en zijn tickets te koop voor King Bling Bling. Je vindt daar ook foto’s, filmpjes en een knutselplaat, om zelf een kroon van te knutselen. Bekijk het allemaal op het-nut.nl.

King Bling Bling gaat in het najaar op tournee langs theaters in het hele land en is ook te zien op scholen in en om Utrecht.

Fotograaf: Bart Grietens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].