Voorstelling Minoes | Sesar toneel

Sesar toneel: voorstellingen in april

Op zaterdag 15 april en zondag 16 april 2023 speelt Sesar toneel vier toneelvoorstellingen in theater CultuurCampus, Vleuterweide: ‘Minoes, Vrij, Alice in Wonderland en Twelfth Night’. De voorstellingen zijn gemaakt door de jeugd-toneelgroepen van Sesar onder leiding van verschillende regisseurs. Elke toneelgroep speelt de voorstelling twee keer.

Minoes

De jongste spelers van Sesar (8 – 12 jaar) brengen het toneelstuk Minoes op de planken. Dit is het beroemde verhaal van Annie M.G. Schmidt over de kat Minoes die plotseling verandert in een mens. Zij moet zich staande houden in de mensenwereld en beleeft een spannend avontuur.

Nog meer toneel

De drie oudste groepen (12 – 20 jaar) hebben elk een eigen voorstelling gemaakt. Het verhaal ‘Vrij’ gaat over een wereld waar jongeren niet vrij zijn in hun (muziek)keuzes. Zij komen in opstand omdat zij willen leven in vrije wereld. ‘Alice in Wonderland’ is het verhaal van Alice die via een konijnenhol in een sprookjeswereld terecht komt met allerlei vreemde en grappig personages, zoals de hartenkoningin en de gekke hoedenmaker. En ten slotte is ‘Twelfth night’ een bekend toneelstuk van William Shakespeare over een mooie wereld waar mensen zichzelf kunnen zijn, maar het is ook een wereld vol onbeantwoorde liefdes en misverstanden. Ondanks het feit dat Shakespeare dit schreef in de 17e eeuw is het verrassend eigentijds.

Rode draad

De rode draad in de verhalen is de zoektocht van jongeren (en een kat) naar vriendschap, vrijheid en geluk in een rumoerige, bijzondere wereld. Hoe houden zij stand en welke keuzes kunnen en moeten zij maken?
De voorstellingen van Sesar zijn voor alle leeftijden. En toegankelijk voor iedereen. Op www.sesartoneel.nl staat meer informatie over de data en tijden en zijn de toegangskaarten te bestellen.
Sesar toneel is al meer dan 12 jaar dé toneelvereniging in Leidsche Rijn voor en door jongeren. De voorstellingen zijn meestal gebaseerd op bestaande verhalen die in een eigentijds jasje worden gegoten. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te laten zien voor een publiek, te improviseren, maar ook goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek is de slagroom op de taart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].