Tentoonstelling Leidsche Rijn 25 jaar

Tentoonstelling Leidsche Rijn 25 jaar ‘Het pionieren voorbij’ open vanaf 9 mei

De historische vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn opent op 9 mei een veelzijdige tijdelijke tentoonstelling die gaat over de ontwikkeling van Leidsche Rijn vanaf de eerste Vinexplan in begin jaren ’90 t/m heden en zelfs een iets de toekomst in.

De tentoonstelling bestaat uit diverse delen:

  • Een fysieke tentoonstelling met 9 wanden met daarop tal van foto’s, kaartjes, uitleg en informatie. Denk daarbij aan wat is Vinex, de veranderingen voor Vleuten De Meern, archeologie en oud tussen nieuw, architectuur en de toekomst. Maar ook tonen we via 20 panelen de onmisbare, tijdelijke, eindelijke of mijlpalen van deze periode.
  • Een posterbak met luchtfoto’s en plattegronden van de afgelopen 25 jaar.
  • Een leestafel met diverse boeken over deze periode
  • Diverse schermen met leuke korte filmpjes over de veranderingen, het leven hier, maar ook wat stedenbouwkundige Riek Bakker voor ogen had.
  • Een kleine expositie van foto’s van 3 lokale fotoclubs die 25 jaar Leidsche Rijn in beeld hebben gebracht. Daar is ook een fotowedstrijd aan gekoppeld.
  • En nog veel meer, ontdek het zelf op de tentoonstelling.

De tentoonstelling is GRATIS te bezoeken voor publiek op dinsdag, donderdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op afspraak kunnen we ook op andere momenten groepen ontvangen.
In de schoolvakantie en op feestdagen zijn we gesloten. De looptijd is t/m eind oktober 2023.
Locatie: Streekmuseum Historische Vereniging Vleuten De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn in de Broederschapshuisjes aan de Dorpsstraat 1 in Vleuten.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Kern met Pit en een bijdrage van het Initiatievenfonds gemeente Utrecht.

De vereniging organiseert in 2023 nog meer activiteiten in kader Leidsche Rijn 25 jaar. Op de website zijn deze onder meer te vinden. www.histvervdmh.nl
Voor vragen kunt u terecht bij [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].