Het spook van de Haar

Het spookt op het kasteel!

Bij het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland maken kinderen en ouders deze vakantie kennis met Wonne, het spookje van Kasteel de Haar. ‘Het spook van de Haar’ is een afwisselende en uitdagende escapetocht door de vertrekken van het kasteel voor het hele gezin. Wie helpt Wonne in haar zoektocht naar vriendschap?

Wonne het spookje woonde vroeger op het kasteel en had een beste vriend, Dirk. Maar Dirk is verdwenen en Wonne zoekt al eeuwenlang door het kasteel op zoek naar hem. Ze rammelt aan de deuren, rent de trappen op en af, zoekt in elke toren. Gewapend met loep en een pennenveer kunnen kinderen Wonne helpen met zoeken. Kunnen zij de code kraken en daarmee de oude kasteelkaart vinden. Deze staat vol met creatieve en doe-opdrachten. Met het oplossen van alle raadsels vinden zij de verloren vriendschap terug.

De speurtocht is er in twee versies. De escapeversie is uitdagend en geschikt voor speurders vanaf 8 jaar (met soms een beetje hulp). De verloren letterversie is er voor kinderen met een goede speurneus en geschikt vanaf ongeveer 4 jaar.

Meer te doen bij Kasteel de Haar

Naast de speurtocht is uiteraard het extravagante interieur van het kasteel te bewonderen, dat een inkijkje geeft in het leven van haar adellijke bewoners in de 20ste eeuw. De moeite waard voor zowel volwassenen als kinderen. Het kasteel wordt omringd door een park met lange lanen, kronkelige paadjes, aangelegde stijltuinen en charmante bruggetjes. Voor een kop koffie of lunch kunnen bezoekers terecht bij het Koetshuis of Tuynhuis.

Tickets

Op kasteeldehaar.nl vindt u actuele informatie over openingstijden en ticketprijzen voor het kasteel en het park. ‘Het spook van De Haar’ is in de meivakantie (van 24 april* tot en met 7 mei) gratis verkrijgbaar tijdens een kasteelbezoek en geschikt voor kinderen. Voor alle kinderen is er een leuke verrassing te verdienen.

*in het weekend van 22 en 23 april is het kasteel gesloten i.v.m. Elfia en op 27 april i.v.m. Koningsdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.