Zingende Beelden | Foto: Loek Hennipman

Zingende Beelden brengt dans naar het Máximapark

Zondag 14 mei organiseert Cultuur19 een nieuwe editie van Zingende Beelden. De kunstwerken in het Máximapark vormen die dag het decor voor zowel professionele als beginnende dansmakers. Dit jaar zijn er voorstellingen te zien van DC1 II High met het Harmonieorkest Vleuten, SHIFFT,  Mizou Danst, Pieter de Koe en Uri Eugenio, Piet van Dycke en de leerlingen van het Amadeus Lyceum o.l.v. Collectief MAMM.

Met deze voorstellingen brengt Cultuur19 de kunstwerken in het park onder de aandacht van een breed publiek. Bezoekers verzamelen zich bij het Observatorium waar zij worden onthaald met een spetterend optreden van Drum Works NL. In twee verschillende routes kan het publiek vervolgens de voorstellingen bezoeken. Als extraatje is er dit jaar voor kinderen (6+) een gratis workshopprogramma door dansgezelschap MAN||CO in de Bosspeeltuin.

Mizou Danst is te zien bij het kunstwerk Rituele Depositie. In het dansstuk Marvelous Minds laten elf dansers zich terugvoeren naar een plek of gebeurtenis uit het verleden. De herinneringen brengen verschillende emoties naar boven en hier gaan de dansers ieder op hun eigen manier mee om. Een stuk over vreugde, gemis en verbondenheid.

‘Suite B.’ is een intieme voorstelling waarin Benjamin Brittens eerste suite voor cello vertolkt wordt in een dialoog tussen cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio, te zien in de Wood Chapel. Pieter en Uri maakten samen met fotograaf Loek Hennipman het campagnebeeld van Zingende Beelden.

Bij het werk Barricade van Fernando Sánchez Castillo is de acrobatische dansvoorstelling ‘On Point’ te zien van het circus- en dansgezelschap Circumstances: een wankelende balanceeract van twee mannen ontwikkelt zich tot een gemeenschappelijke uitdaging, waarbij elke stap, verschuiving of aanraking perfect, on point, moet zijn.

De reusachtige parkpergola vormt met zijn honinggraatmuren de achtergrond voor de voorstelling ‘Human Bridges’. Onder leiding van Collectief MAMM doorlopen de leerlingen van het Amadeus Lyceum een creatieproces waarvan deze dansvoorstelling het resultaat is. De muziek voor deze voorstelling is gecomponeerd door leerlingen en zal ook door hen opgevoerd worden.

Het dansgezelschap DC 1 II High uit Leidsche Rijn zoekt graag de samenwerking op. Tijdens Zingende Beelden spelen zij ‘Nomade Pensée’ met orkestbegeleiding van het Harmonieorkest Vleuten bij het kunstwerk Zonder Titel van Rob Voerman.

Het cross-disciplinaire dansgezelschap SHIFFT maakte een drieluik over de drie belangrijke partnerprincipes bij dans: dragen, balanceren en vliegen. Dat laatste staat centraal in het duet ‘Moving Up’, dat bij het kunstwerk Anonieme Monumenten van Daniel Roth te zien is.

Vertrek is vanaf het Observatorium (naast Parkrestaurant Anafora, Uilenboslaan 1, Vleuten) om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Er zijn twee verschillende routes, die elk langs drie beelden voeren. Alle voorstellingen zijn dus te bezoeken. Het evenement kent geen vaste toegangsprijs. Na afloop is er gelegenheid om te doneren middels cash, PIN en online overschrijving. Meer informatie is te vinden op www.zingendebeelden.nl. Het workshopprogramma voor kinderen wordt mede mogelijk gemaakt door DOCK en de Bosspeeltuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].