dodenherdenking Leidsche Rijn

Dodenherdenking en vrijheidslunch Leidsche Rijn

4 mei 2023 Dodenherdenking Berlijnplein

De Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn sinds 2016 de dodenherdenking onder de perronkappen op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

Het programma
19.45: verzamelen Berlijnplein met muziek vsn jeugdorkest Harmonie Orkest Vleuten.
19.55: korte mededeling Bas Meijer, voorzitter Stichting 4 en 5 mei Leidsch Rijn
20.00: twee minuten stilte – taptoe – Wilhelmus
20.05: kransleggingen
20.10: sprekers o.a. een jongere uit Leidsche Rijn
20.20: bezoekers hangen bloemen in rood, wit en blauw bij het monument. Daarna is er de mogelijkheid is tot napraten bij nabij gelegen wijkrestaurant Venster (terrein Raum)

5 mei vrijheidslunch

Dit jaar organiseert de stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn ook een eerste vrijheidslunch in Leidsche Rijn. Het is reeds op vele honderden plekken in Nederland een traditie aan het worden en dit is de eerst in Utrecht. Er zijn vele en zeer diverse organisaties en aantal actieve bewoners uitgenodigd om aan te schuiven. Na 24 april kunnen ook wijkbewoners zicht via de website 4 en 5 mei Leidsche Rijn aanmelden. Er zijn echter 200 plekken en vol=vol. Naast samen eten en in gesprek gaan met elkaar is er ook een inhoudelijk programma.

Monument

Sinds 2021 staat op het Berlijnplein aan de noordzijde van de perronkappen het herdenkingsmonument 4 en 5 mei Leidsche Rijn dat door kunstenaar Ate von Hes is ontworpen en mede met crowdfunding is gerealiseerd. Bij dit monument vinden sindsdien de kransleggingen plaats. Het monument symboliseert dat de 4 en 5 of te wel herdenken en vrijheid vieren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De dodenherdenking en vrijheidslunch zijn mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds gemeente Utrecht en het Ondernemersfonds Leidsche Rijn Centrum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven