in je makie | Foto: Birgit Schuch

In Je Makie keert deze zomer terug

De inschrijvingen voor In Je Makie (8-12 jaar) zijn geopend. De kunstwerkplaats voor kinderen van Cultuur19 vindt plaats van 15 t/m 18 augustus in de CultuurCampus te Vleuten. Vier dagen lang werken de ‘Makies’ aan een kunstwerk, dat uiteindelijk op 27 augustus op het Leidsche Rijn Festival tentoongesteld zal worden.

Ieder jaar tovert Cultuur19 de CultuurCampus om tot kunstwerkplaats voor kinderen. Onder begeleiding van professionele makers wordt toegewerkt naar een kunstwerk. Dit jaar gaan de Makies aan de slag met theatermakers Arianne van Boxmeer en Marije Uijtdehaage. Zij maken onder de naam Firma Kluit theatrale installaties waarin poëzie en vormgeving samenkomen. Tijdens In Je Makie ontwerpen en bouwen de kinderen op basis van zelfbedachte verhalen hun eigen fantasiewerelden in tentjes van karton.

Het resultaat zal op 27 augustus te bewonderen zijn op het Leidsche Rijn Festival, het jaarlijkse cultuurfestival (2-12 jaar) dat plaatsvindt bij Castellum Hoge Woerd. Bezoekers van het festival kunnen de tentjes van In Je Makie van binnen bewonderen en de verhalen beluisteren. Het Leidsche Rijn Festival is gratis te bezoeken.

In Je Makie vindt van 15 tot 18 augustus plaats in de CultuurCampus op de Burchtpoort 5 te Vleuten. Inschrijven kan door te mailen naar info@cultuur19.nl. De tarieven voor vier dagen deelname zijn: vanaf 1 kind:  €175,- , vanaf 2 kinderen: €150,- p.p. en met U-pas €75,- p.p. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl.

Foto: Birgit Schuch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.