voorstelling_vlieg-de_vrijstaat

Voorstelling Vlieg! (8+) in Podium Hoge Woerd

Van 9 t/m 14 juni staat de spannende familievoorstelling Vlieg! (8+) in Podium Hoge Woerd. In dit muzikale coming-of-age avontuur van De Vrijstaat volgen we van geboorte tot dood Vlieg, een eendagsvlieg die gevangen zit in een familiestrijd over de handel in poep. Hoe moet Vlieg in haar korte leven kiezen tussen haar eigen idealen en de band met haar familie? Vlieg! wordt gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Het is de 14e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt.

Het verhaal

De spannende familievoorstelling Vlieg! neemt je mee in het duizelingwekkende leven van een eendagsvlieg. Van geboorte tot dood volgen we Vlieg, één van de vele kinderen uit de roemruchte vliegenfamilie de Brommen. Al generaties lang voert deze familie oorlog met een Dazen-familie over het allerbelangrijkste in een vliegenleven: de handel in poep. Midden in deze strijd wordt plotseling de eigenzinnige Vlieg geboren, die het allemaal anders wil doen. Vlieg heeft namelijk een hekel aan de strijd om stront – ze wordt er kotsmisselijk van. Maar ruimte voor eigen keuzes is er niet in dit korte vliegenleven. Vlieg wordt geacht haar leven te leiden volgens de strikte regels van de traditie; vechten tegen de Dazen.

Als Vlieg bevriend raakt met de jonge Daas Daps wordt die hele oorlog opeens ingewikkeld. Want vrienden maken met de vijand, dat geeft stront aan de knikker. Hoe moet Vlieg kiezen tussen haar eigen idealen en de band die ze voelt met haar familie? Moet ze strijden voor haar vriendschap met Daps, of is het behoud van haar eigen nageslacht het belangrijkste? Ondertussen is er alweer een uur verstreken, zijn opa en oma overleden, liggen er nieuwe larven in de wieg en gaat de bruidsvlucht zo beginnen. Voor je het weet is dit leven voorbij. Tijd vliegt…

Thema: traditie en vernieuwing

De Vrijstaat-voorstellingen maken we altijd met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Ieder jaar belichten we een actueel thema: dit jaar is dat de eeuwige spanning tussen traditie en vernieuwing. Wanneer blijf je binnen gebaande paden en wanneer volg je je eigen weg? In Vlieg! maken we dit thema bespreekbaar voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is de 14e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt.

Praktische informatie

Vlieg! is van vrijdag 9 juni t/m woensdag 14 juni te zien in Podium Hoge Woerd. Op vrijdag 9 juni (19.30 uur), zaterdag 10 juni (19.30 uur) en zondag 11 juni (11.00 en 15.00 uur) zijn er openbare voorstellingen voor publiek; van maandag 12 juni t/m woensdag 14 juni zijn er besloten schoolvoorstellingen. Kaarten zijn tussen € 6,25 tot € 12,50 en zijn te bestellen via onze website.

Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Liedteksten: Daphne de Bruin
Spel: Dido Friede, Eva Peelen, Jilles Flinterman, Daphne de Bruin, 26 kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie en 7 kinderen van partnerschool de Achtbaan
Compositie en uitvoering: Jimmie Feld, Joris Traas, Dido Friede, Fedde Tomassen, Merel van der Meer
Vormgeving en kostuums: Kim van der Zijde
Licht, geluid en film: Charlie Feld
Educatie: Heleen van der Donck

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].